Επιμελητήριο   /   Ευρωπαϊκή & Διεθνής παρουσία   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ευρωπαϊκή και διεθνής παρουσία
15/07/2015 - ΠΗΓΗ: Ε.Β.Ε. ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Το ΕΒΕΠ αναπτύσσει επαφές με ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς και φορείς, με στόχο την ενημέρωση και την προώθηση θέσεων που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ελληνικών επιχειρήσεων. Ενδεικτικά:

 

Αποτελεί από το 1982 ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Μεσογείου - ASCAME - όπου συμμετέχει ενεργά μέχρι σήμερα. Η ASCAME διαδραματίζει εξέχοντα ρόλο στον τομέα της διεθνούς συνεργασίας και είναι αναγνωρισμένη από τους πλέον σημαντικούς ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς.

 

Συμμετέχει, με εκπρόσωπό του, στην Ελληνική Επιτροπή του Διεθνούς Επιμελητηρίου - ICC -  το οποίο έχει ως μέλη του χιλιάδες επιχειρήσεις και εμπορικές ενώσεις που δραστηριοποιούνται σε πάνω από 130 χώρες.

 

Είναι μέλος του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (INSULEUR) που έχει ως στόχο την οικονομική εν γένει ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προσανατολισμού και της εξωστρέφειας, έχει υπογράψει μνημόνια συνεργασίας αμφίδρομης ωφελιμότητας με το Ουκρανικό Επιμελητήριο, το Ελληνο-Ρωσικό Επιμελητήριο, το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο και το Επιμελητήριο του Κοσόβου. Ακόμα, συμμετέχει με εκπρόσωπό του στο Δ.Σ. του Ελληνο-Κινεζικού και του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου.

 

ascame


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή