Ενημέρωση   /   'Αρθρα-Δηλώσεις-Παρεμβάσεις   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Χαιρετισμός Προέδρου Ε.Β.Ε.Π., Βασίλη Κορκίδη στην ετήσια γιορτή λαϊκού Πολιτισμού και την έκθεση απολογισμού 2023 UNESCO Πειραιώς και Νήσων και International Action Art
09/02/2024 - ΠΗΓΗ: Ε.Β.Ε. ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Με συγκινεί ιδιαιτέρως η απόφαση της UNESCO Πειραιώς και Νήσων και του International Action Art, να με τιμήσουν για την προσφορά μου στο κοινωνικό σύνολο.  Λένε ότι, αυτά που δίνεις, μπορείς να μην τα θυμάσαι, αλλά αυτά που παίρνεις, δεν πρέπει να τα ξεχνάς. Τα συναισθήματα που μου δώσατε όλοι εδώ σήμερα, δεν θα τα ξεχάσω ποτέ. 
 
Από τη θέση του προέδρου του Εμπορικού και βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, αλλά και ως Πειραιώτης επιχειρηματίας, αγωνίζομαι να αναδείξω τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης μου, της πόλης που στεγάζει την επιχειρηματική μου δραστηριότητα, μέσα από σειρά δράσεων που στόχο έχουν να αναδείξουν την υγιή επιχειρηματικότητα, τη διασύνδεσή της με την εκπαίδευση, αλλά και την κοινωνική διάσταση του επιχειρείν, με έμφαση στους νέους ανθρώπους. 
 
Ανατρέχοντας στους στόχους του Ομίλου διαπίστωσα ότι υπάρχει «σύμπλευση» στο αξιακό πεδίο και στο όραμα στο οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Πιστεύω ότι, σήμερα, η κοινωνία έχει ανάγκη να ακολουθήσει παραδείγματα κοινωνικής προσφοράς που δίνουν το «στίγμα» της κοινωνικής αλληλεγγύης και εκείνο της συσπείρωσης για το κοινό καλό. Το καλό του κοινωνικού συνόλου χωρίς υστερόβουλες σκέψεις. 
 
Πρωτοβουλίες και προγράμματα που ενθαρρύνουν την πολιτιστική ανάπτυξη και την προώθηση της ειρήνης, της φιλίας και της αμοιβαίας συνεργασίας, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ισότητας και των δικαιωμάτων των γυναικών και της κατανόησης μεταξύ των ανθρώπων που υπηρετούν την πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας τους δεν μπορεί παρά να με βρίσκουν σύμφωνο.
 
Σας ευχαριστώ για την τιμή.
 


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή