Ενημέρωση   /   'Αρθρα-Δηλώσεις-Παρεμβάσεις   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Χαιρετισμός Προέδρου Ε.Β.Ε.Π., Βασίλη Κορκίδη - Εκδήλωση κοπής πίτας του Ν.Ε.Ε.
05/02/2024 - ΠΗΓΗ: Ε.Β.Ε. ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε τη σημασία, τον ρόλο και την ισχύ που μας δίνει στη χώρα η ναυτιλία των Ελλήνων. Η ναυτιλία μας, που το έμψυχο δυναμικό της, από τον πλοιοκτήτη μέχρι και το ναύτη και το ναυτόπαιδο, τηρεί απαρέγκλιτα τον «άγραφο νόμο» που οι Έλληνες, ως ναυτικός λαός, καθιέρωσε στα πέλαγα του κόσμου. Τη διάσωση ανθρώπων που κινδυνεύουν στις θάλασσες. Και  νομίζω, ότι στη σημερινή εκδήλωση του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, η βράβευση εταιριών τα πλοία των οποίων συμμετείχαν σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, που συντόνισε το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), εκπέμπει ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση τη σημασία του οποίου όλοι αντιλαμβανόμαστε. «Σεβασμός» στην ανθρώπινη ζωή, σεβασμός και στη θάλασσα. Ως Πειραιώτης επιχειρηματίας δηλώνω υπερήφανος για την ναυτιλία της χώρας μου και τα ιδεώδη που την διαπνέουν και στο ανθρώπινο αλλά και στο επιχειρηματικό πεδίο.

 Οι Έλληνες σήμερα ηγούνται μακρά της κούρσας για την «πράσινη μετάβαση» έχοντας να αντιμετωπίσουν μια «ασάφεια» ως προς τον τύπο των καυσίμων τις μηχανές, και άλλα, που δεν είναι δική τους ευθύνη αλλά και «περιφερειακής» ισχύος νομοθετήματα που έχοντας στόχο να μειώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της ναυτιλίας, προσθέτουν νέους «πονοκεφάλους» στη ναυτιλία.

Ως Πειραιώτης επιχειρηματίας, που ζώ και δραστηριοποιούμε δίπλα σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου και της ΕΕ, επίσης δηλώνω υπερήφανος γιατί στο λιμάνι αυτό κτυπάει η καρδιά της ναυτιλίας των Ελλήνων. Δράττοντας την ευκαιρία της σημερινής εκδήλωσης, δεν θα κουραστώ να υπενθυμίζω την αναγκαιότητα να επενδύσουμε όλοι μαζί από κοινού και μέσα από το maritimecluster στη ναυτιλιακή καινοτομία, που είναι τομέας έντασης κεφαλαίου και έντασης γνώσης, αλλά και να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση του γνωσιακού επιπέδου του έμψυχου δυναμικού, που δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων σε ξηρά και θάλασσα, πάνω στις νέες τεχνολογίες, που σχετίζονται με την προσπάθεια της ναυτιλίας, και, όχι μόνο, στο πεδίο της πράσινης μετάβασης.

Η εκπαίδευση στα νέα δεδομένα είτε αφορά στην θάλασσα, είτε στην ξηρά είναι το «α» και το «ω» στην ανταγωνιστικότητα όλων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο πρώτο λιμάνι της χώρας.

Με τις σκέψεις αυτές, θα ήθελα να ευχηθώ θερμά σε όλους καλή και προσοδοφόρα χρονιά με ήρεμες θάλασσες. 


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή