Ενημέρωση   /   'Αρθρα-Δηλώσεις-Παρεμβάσεις   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ε.Β.Ε.Π. κου ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΡΚΙΔΗ - 35η ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ, ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ, 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023
23/06/2023 - ΠΗΓΗ: Ε.Β.Ε. ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Το βιβλίο, στενά συνδεδεμένο με την πολιτισμική εξέλιξη της κοινωνίας, αποτελεί φορέα πραγματικής αλλά και συμβολικής δύναμης. Η πνευματική ανάπτυξη ενός ανθρώπου αλλά και η καλλιέργεια του χαρακτήρα του είναι στις πλείστες των περιπτώσεων αποτέλεσμα ζύμωσης. Ζύμωσης εγκεφαλικής που συντελείται με συστατικά που προσφέρει ένα βιβλίο μέσα από τη γνώση, την ψυχαγωγία, τις εικόνες, τα συναισθήματα αλλά και τον προβληματισμό.

Το βιβλίο ήταν είναι και θα είναι η πηγή αυτών των στοιχείων που μας πλουτίζουν και ως παιδαγωγικό εργαλείο γίνεται ο δάσκαλος της νέας γενιάς και τροφός του πνεύματος και της ψυχής. Το βιβλίο είναι ένας από τους σπουδαιότερους παράγοντες που βοήθησαν την εξέλιξη της ανθρωπότητας, που την έβγαλαν από το σκοτάδι της αμάθειας στο φως της γνώσης.

Σε μια περίοδο που αξίες και ιδανικά δέχονται ολομέτωπη επίθεση από την υποκουλτούρα, τα βιβλία και η γνώση που προσφέρουν είναι ισχυρή «ασπίδα» προστασίας ενάντια στην εγκεφαλική παράλυση.  

Διοργανώσεις όπως αυτή, αποδεικνύουν τη ζωντάνια και τη δυναμική προσαρμογή του εκδοτικού χώρου στις απαιτήσεις της νέας πραγματικότητας.

Η 35η έκθεση βιβλίου στο Πασαλιμάνι, στον Πειραιά μας αποτελεί το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της εαρινής περιόδου, για την πόλη μας, χάρη στη συμμετοχή Εκδοτών από όλη την Ελλάδα.

Εύχομαι αυτή η έκθεση που αποτελεί θεσμό πλέον, άμεσα συνδεδεμένη με τα πολιτιστικά δρώμενα του Πειραιά να συνεχίζει να προσφέρει αυτή την μυστική συνάντηση του αναγνώστη με το κείμενο, το μυστικό διάλογο με τις σκέψεις του συγγραφέα, τις μαγικές εικόνες.

Αυτό που συνηθίζουμε να λέμε τη «μαγεία ενός βιβλίου»

 


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή