Ενημέρωση   /   'Αρθρα-Δηλώσεις-Παρεμβάσεις   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Παρέμβαση Προέδρου Ε.Β.Ε.Π. προς Υπ. Εξωτερικών για την επικείμενη κατάργηση θέσεων Οικονομικών και Εμπορικών Υπαλλήλων των Πρεσβειών
10/02/2023 - ΠΗΓΗ: Ε.Β.Ε. ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 

 President_F31705.png

 

Πειραιάς, 21 Νοεμβρίου 2022

 

Προς: 

 

 

 

 

Κοιν.:

Υπουργό Εξωτερικών,

κ. Νίκο Δένδια

 

Πρόεδρο Δ.Σ. ΕΝΔΥ ΟΕΥ

Σύμβουλο ΟΕΥ Α’,

κ. Δ. Μαρινόπουλο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

 

Με αφορμή προσεχές Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο, απ’ ότι πληροφορηθήκαμε, προωθείται η κατάργηση θέσεων Οικονομικών και Εμπορικών Υπαλλήλων των Πρεσβειών, θα παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη σας τα εξής:

 

Για το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, όπως και για όλα τα Επιμελητήρια της χώρας, αλλά και για το σύνολο των ελληνικών επιχειρήσεων που εκπροσωπούν, τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, αποτελούν, τον πλέον αρμόδιο και αξιόπιστο σύνδεσμο και συνεργάτη στο πλαίσιο της διασφάλισης, υποστήριξης και προώθησης των ελληνικών οικονομικών και εμπορικών συμφερόντων στο εξωτερικό.

 

Ως μόνιμοι, επίσημοι ανταποκριτές στα κράτη της αρμοδιότητάς τους, προσφέρουν αδιάλειπτα, με τη μόνιμη παρουσία, τις γνώσεις και την εμπειρία τους, κάθε δυνατή διευκόλυνση στον Έλληνα επιχειρηματία, τόσο για την προσέλκυση αλλοδαπών επενδύσεων στη χώρα μας, όσο και για την προώθηση ελληνικών επενδύσεων στο εξωτερικό.

 

Μεταφέροντας, επιβεβαιωμένα, την επιμελητηριακή εμπειρία, η συμβολή τους, εν κατακλείδι, κρίνεται καθοριστική, αποτελώντας την αιχμή του δόρατος για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την οικονομική εξωστρέφεια και τις εξαγωγές και, συνεπαγόμενα, της ελληνικής οικονομίας.

 

Οι συνθήκες και μάλιστα εν μέσω σφοδρής οικονομικής κρίσης, όχι μόνον αποκλείουν κάθε ενέργεια αποδυνάμωσής τους, αλλά καλούν επιτακτικά σε περαιτέρω ενίσχυση του ρόλου και της αποστολής τους.

 

Στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη τις συνεχώς διαμορφούμενες νέες συνθήκες στην παγκόσμια αγορά, παρακαλούμε, η οποιαδήποτε διαμόρφωση συναφούς πολιτικής και απόφασης να στοχεύει στη διατήρηση και ενίσχυση των πολύτιμων υπηρεσιών που προσφέρουν τα Ελληνικά Γραφεία Ο.Ε.Υ..

 Με τιμή,

Ο Πρόεδρος  

Βασίλης Κορκίδης


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή