Ενημέρωση   /   'Αρθρα-Δηλώσεις-Παρεμβάσεις   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Παρέμβαση Προέδρου Ε.Β.Ε.Π. προς τον Υπουργό Ναυτιλίας, για την αναπροσαρμογή τελών και τιμολογίων για τις υπηρεσίες παραλαβής και διαχείρισης αποβλήτων πλοίων.
09/11/2022 - ΠΗΓΗ: Ε.Β.Ε. ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 President_F31705.png

Πειραιάς, 2-11-2022

 

Προς:

Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,

κ. Γ. Πλακιωτάκη

 

 

 

 

 

Θέμα: Αναπροσαρμογή τελών και τιμολογίων για τις υπηρεσίες παραλαβής και διαχείρισης αποβλήτων πλοίων

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

 

Αναφερόμενοι στην πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Διοίκησης Ο.Λ.Π. για την αναπροσαρμογή τελών και τιμολογίων που αφορούν στις υπηρεσίες παραλαβής και διαχείρισης αποβλήτων πλοίων, παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη σας τα κάτωθι:

 

Το Ε.Β.Ε.Π. θεωρεί πως η αιφνίδια και υπερβολική σχετική αύξηση, η οποία ανέρχεται στο άκρως υψηλό ποσοστό του 50% επί των υφιστάμενων τελών και τιμολογίων, δημιουργεί μία εξαιρετικά δυσμενή και επικίνδυνη συνθήκη, αφού αγνοεί, αφενός την υφιστάμενη δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκονται αυτήν τη στιγμή οι χρήστες των υπηρεσιών του λιμανιού, δεδομένης της τρέχουσας μείωσης των διακινούμενων φορτίων, αφετέρου δε τον υφιστάμενο ισχυρό ανταγωνισμό άλλων μεσογειακών λιμανιών, με κίνδυνο την απώλεια εκμετάλλευσης μεριδίου της διακίνησης του λιμένος Πειραιώς.

 

Καθίσταται προφανές ότι η απόφαση αυτή, σε μία χρονική συγκυρία άκρως δυσμενή για τον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και τη χώρα, αποτελεί άμεσο και εξαιρετικό κίνδυνο δημιουργίας συνθηκών οικονομικής ασφυξίας, ικανών να οδηγήσουν σε αδυναμία ανταπόκρισης των χρηστών και επακόλουθα στην ουσιαστική μείωση των υπό διαμετακόμιση φορτίων, με τις αντίστοιχες βλαβερές συνέπειες στην εγχώρια οικονομία. 

 

Προς τούτο, το Ε.Β.Ε.Π. προτείνει την επανεξέταση της εν λόγω απόφασης με σχετική αναστολή της εφαρμογής της, παρέχοντας εύλογη πίστωση χρόνου σε επικείμενες αναπροσαρμογές, οι οποίες όμως θα συμβαδίζουν με το επίσημο ποσοστό πληθωρισμού και τη διαμόρφωση των τιμών σε όλα τα μέτωπα.

 

Ευελπιστώντας ότι η παρέμβαση του Επιμελητηρίου μας θα τύχει της θετικής σας ανταπόκρισης.

                                                                                                                                                                                                                                         

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος

Βασίλης Κορκίδης


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή