Ενημέρωση   /   'Αρθρα-Δηλώσεις-Παρεμβάσεις   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επίδοση Τιμητικής Πλακέτας στην κόρη του αειμνήστου προέδρου του Ε.Β.Π. Γιώργου Κασιμάτη, κα. Μαρία Κασιμάτη (17-18/06/2022)
23/06/2022 - ΠΗΓΗ: Ε.Β.Ε. ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Τιμητική πλακέτα επέδωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης στην κόρη του αειμνήστου προέδρου του Ε.Β.Π. Γιώργου Κασιμάτη, κα. Μαρία Κασιμάτη για την προσφορά και το έργο του τέως προέδρου στην Επιμελητηριακή Κοινότητα της χώρας. Η τελετή έγινε στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας για την συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση του, στις 17-18 Ιουνίου 2022 στην Λιβαδειά, που είχαν τον κεντρικό τίτλο «Με το βλέμμα στη νέα δεκαετία».

 

 ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ε.Β.Ε.Π. κ. ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΡΚΙΔΗ

ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Λιβαδειά, 17-18 Ιουνίου 2022

 

"Όσοι από εμάς είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε τον Γιώργο Κασιμάτη και τον ανακαλέσουμε στην μνήμη μας, ανακαλούμε στοιχεία ενός δημιουργικού ανθρώπου, με αποδεδειγμένες κοινωνικές ευαισθησίες, πολυετή προσφορά στην αναβάθμιση του επιμελητηριακού θεσμού και αφοσίωση στον αγώνα για την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη του τόπου.

 

Ο Γιώργος Κασιμάτης τίμησε το Πειραϊκό, και όχι μόνο, επιχειρείν δίνοντας μάχες για τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος από όλες τις θέσεις που κατείχε στα «κοινά», σε όλη του τη διαδρομή, από το Σύνδεσμο Εμπορικών Αντιπροσώπων, τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, έως και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων.

 

Σε όλες τις θέσεις άφησε παρακαταθήκες δράσεων που ξεχώρισαν. Διαβλέποντας την «αξία» των συνδυασμένων μεταφορών και ως υπεύθυνος μεταφορών στο “Eurochambers” δραστηριοποιείτο για την κατασκευή του πρώτου παράλληλου οδικού, σιδηροδρομικού και ακτοπλοϊκού άξονα της Ευρώπης, που ξεκινά από τη Λισαβώνα και θα τερματίζει στο Κίεβο. Ήταν από τους πρωτεργάτες της υπογραφής του πρωτοκόλλου της σύνδεσης με φυσικό αέριο και υποθαλάσσιο αγωγό της Ελλάδας προς την Ιταλία. Ήταν, επίσης, από τους πρωτεργάτες της αναζήτησης νέων μορφών εναλλακτικής ενέργειας, ανάμεσα στις οποίες και η κυματική ενέργεια. Ήταν εκλεγμένος Αναπληρωτής Πρόεδρος του “Eurochambers” που εκπροσωπεί 43 εθνικές ενώσεις, 1.700 επιμελητήρια και 20.000.000 επιχειρήσεις της Ευρώπης, υπεύθυνος διερεύνησης και αρμόδιος για τις ενέργειες του τουρισμού και των μεταφορών.

 

Δήλωνε «φανατικά» Πειραιώτης. Πήγε Δημοτικό Σχολείο στα Καμίνια, Γυμνάσιο και Λύκειο στο Ζάννειο Πειραματικό, έπειτα φοίτησε στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή του Πειραιά, στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Στατιστικής. Το διδακτορικό του είχε θέμα τις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σχέσεις και έγινε στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Είχε παρακολουθήσει πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια σε θέματα Marketing και Management σε Αγγλία, Γερμανία και Ιταλία. Το 2013 αναγορεύεται Επίτιμος Διδάκτορας Διοικητικών Επιστημών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Πειραιά.

 

Από το 1974 δραστηριοποιείτο στον κλάδο των εισαγωγών, στην οικογενειακή επιχείρηση που δημιουργήθηκε το 1945 και εκτιμάται ανάμεσα στις τρεις πρώτες της Ελλάδας.

 

Όσοι «δουλέψαμε δίπλα του» γνωρίσαμε τον Πειραιώτη που αγαπούσε την πόλη του και τον επιχειρηματικό κόσμο που πάσχισε και πασχίζει να καθιερώσει τον Πειραιά, όχι μόνο σαν ένα ναυτιλιακό κέντρο κάπου στη Μεσόγειο, αλλά ως ένα εμπορο-ναυτιλιακό κέντρο που διεκδικεί την παγκόσμια πρωτιά… "

 


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή