(ΑΝ) ΕΙΔΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ   /   ΝΑΥΠΗΓΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ   /   ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΤΥΠΟΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

19/4/2013: Σύσκεψη: Πρόσω ολοταχώς για τα ναυπηγεία
www. naftemporiki.gr
11/06/2013 - ΠΗΓΗ: Ε.Β.Ε. ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Σύσκεψη: Πρόσω ολοταχώς για τα ναυπηγεία

Για επαναλειτουργία στην Ελευσίνα

Η επιτάχυνση των διαδικασιών για την όσο το δυνατόν πιο σύντομη επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Ελευσίνας ήταν το αντικείμενο μεγάλης σύσκεψης που έγινε αργά χθες το μεσημέρι στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας υπό την προεδρία του υπουργού Πάνου Παναγιωτόπουλου και τη συμμετοχή του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου και του προεδρείου του σωματείου των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας Θανάση Δανούση.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε μετά τη συνάντηση: «Από σήμερα συνεχίζουμε την προσπάθεια που περνάει σε μια άλλη φάση, για να υλοποιήσουμε το ταχύτερο δυνατόν τη νομοθετική ρύθμιση που πέρασε ήδη από τη Βουλή», ενώ προσέθεσε: «Θα μπορέσουμε να πάρουμε ως υπουργείο Εθνικής Αμυνας όσο πιο γρήγορα γίνεται τα πλοία του 
Πολεμικού Ναυτικού στα χέρια μας. Τα χρειάζεται το Πολεμικό Ναυτικό για να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τη θωράκιση της εθνικής άμυνας». 

Σε ό,τι αφορά το Σκαραμαγκά, ο κ. υπουργός τόνισε ότι παράλληλα προχωρούν οι διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της εταιρείας ώστε να λυθεί ο «γόρδιος δεσμός». Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Αμυνας έχει προτείνει να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των τριών υποβρυχίων, σε συνδυασμό με ακόμα ένα πρόγραμμα αναβάθμισης φρεγατών του Π.Ν. Και τα δύο προγράμματα δεν αναμένεται να κοστίσουν πάνω από 250 εκατ. ευρώ. 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, τόνισε ότι πέραν της Ελευσίνας θα πρέπει να «δούμε τη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας. Το Σκαραμαγκά και το Νεώριο. Ο κ. υπουργός έδειξε αμέσως διάθεση να συμβάλει και να βοηθήσει, ο Σκαραμαγκάς και το Νεώριο να αποτελέσουν το νέο ορόσημο, ώστε κάποια στιγμή να μπορέσουμε να μιλήσουμε συνολικά υπαρχόντων των ναυπηγείων για τη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας». 

Τέλος, ο κ. Δανούσης σημείωσε: «Επτακόσιες χειμαζόμενες οικογένειες δεσμεύονται ότι θα σταθούν αντάξιοι των προσδοκιών και των προσπαθειών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας». 


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή