Ενημέρωση   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ε.Β.Ε.Π., κου ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΡΚΙΔΗ - 20ο East Med Yacht Show
10/05/2024 - ΠΗΓΗ: Ε.Β.Ε. ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Το Υachting, η Ακτοπλοΐα και η Κρουαζιέρα αποτελούν τις «αιχμές της τρίαινας» για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας. Ο Θαλάσσιος τουρισμός, ένας τομέας του οποίου είναι και το Υachting λειτουργεί πολλαπλασιαστικά θετικά για τις νησιωτικές οικονομίες συνθέτοντας ένα «τουριστικό προϊόν» με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά το οποίο προβάλλει η Ελλάδα διεθνώς. 
Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων στις ναυλώσεις σκαφών στη Μεσόγειο, με ποσοστό 26% και ακολουθούν η Γαλλία και η Ιταλία με 17% εκάστη. Αυτή την πρώτη θέση οφείλουμε να την διατηρήσουμε όπως οφείλουμε να διατηρήσουμε και την δημοφιλία μεταξύ των ναυλωτών που σε ποσοστό επίσης ξεπερνά τις προαναφερθείσες χώρες οι οποίες διαθέτουν μεγαλύτερο και νεότερο στόλο σκαφών προς ενοικίαση σε σχέση με την Ελλάδα. 
Οι αγορές είναι «ανοικτές» για την Ελλάδα και εναπομένει σε εμάς να αξιοποιήσουμε κάθε συγκριτικό πλεονέκτημα ώστε το Υachting να αυξήσει περισσότερο, την ήδη σημαντική συνεισφορά του στην οικονομία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την περασμένη διετία η συνεισφορά του θαλάσσιου τουρισμού στο ΑΕΠ της χώρας κυμάνθηκε κοντά στο 1,7% με το στόχο να παραμένει στον υπερδιπλασιασμό του ποσοστού αυτού.
Οι «κρυμμένες υπεραξίες» είναι εδώ και μένει να τις αποκαλύψουμε. Η καρδιά του Υachting χτυπά στον Πόρο και η 20η Έκθεση EAST MED YACHT SHOW έρχεται να επιβεβαίωση τη θέση που κατέχει ο Πόρος στη φιλοξενία τουριστικών σκαφών και την σπουδαιότητα του λιμανιού του για τα σκάφη αναψυχής, και όχι μόνο.
 


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή