Η Επιχείρηση I Πως θα μας βρείτε I Προϊόντα/Υπηρεσίες I Επιχειρηματική Συνεργασία I Επικοινωνία
Portal Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά
Τετάρτη, 14-04-2021 I  

 
ΑΒΑΚΙΑΝ ΑΡΑΜ ΤΟΥ ΣΑΡΚΙΣ

Η Επιχείρηση

 

Στο κατάστημα «Ο Γιώργος» στον Πειραιά θα βρείτε αρμένικο παστουρμά και σουτζούκι φτιαγμένο με την παραδοσιακή συνταγή. Είμαστε μία οικογενειακή επιχείρηση 4 γενεών, αφοσιωμένοι στην τέχνη του αρμένικου παστουρμά. Οι ρίζες μας κρατάνε από την Καισαρεία της Μ. Ασίας με τον ερχομό του «παππού» Αβακιάν το 1922. Τον παππού τον φωνάζανε Γιώργο εξ’ ου και το όνομα του μαγαζιού το οποίο έχουμε κρατήσει μέχρι και σήμερα.

Μέχρι το 1967 το μαγαζί βρισκόταν στην «Παλιά Αγορά» του Πειραιά και μετά την κατεδάφισή της μεταφερθήκαμε στη «Στοά Πολίτου» στην οδό Γούναρη, όπου συνεχίζουμε την παράδοση του καλού αρμένικου παστουρμά. Ο παστουρμάς είναι χειροποίητος και το μυστικό του βρίσκεται στην ιδανική αναλογία των μπαχαρικών. Το βασικό του συστατικό είναι το μοσχοσίταρο, ένα πολύ παλιό αρωματικό από την οικογένεια της φάβας, το οποίο θεωρείται ιδιαίτερα ωφέλιμο για την υγεία – τα τελευταία χρόνια ελέγχεται και ως αντιδιαβητικό.

Το πρώτο εργαστήρι μας στήθηκε πάνω από το σπίτι της οικογένειας από τον «παππού», ενώ σήμερα η παραγωγική δραστηριότητά μας στεγάζεται σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις ευρωπαϊκών προδιαγραφών στο Μενίδι. Η επιτυχία μας στηρίζεται στις άριστες πρώτες ύλες και στον τρόπο παραγωγής, την ευγένεια και το σεβασμό απέναντι στους καταναλωτές που μας προτιμούν και μας εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια. Τα προϊόντα μας έχουν ξεπεράσει τα Ελληνικά σύνορα και σήμερα εξάγουμε σε χώρες όπως την Αγγλία, τη Γαλλία, την Ιταλία και το Βέλγιο.

 

Αποστολή

Το 1922 ήρθε στην Κοκκινιά ο παππούς ο Αράμ από την Καισαρεία της Μικράς Ασίας. Η τέχνη που γνώριζε καλά ήταν η παραγωγή του παστουρμά και του σουτζουκιού και αυτή την τέχνη χρησιμοποίησε και στην Ελλάδα. Ίδρυσε το 1922 το πρώτο εργαστήρι τύπου εργοστασίου στην Κοκκινιά, σε ένα μικρό χώρο, στην ταράτσα του σπιτιού του και παράλληλα άνοιξε ένα πρατήριο στην παλιά αγορά του Πειραιά. Την παράδοση αυτή συνέχισε ο γιος του ο Γιώργος, στη συνέχεια μπήκε στη δουλειά και η 3η γενιά με τον εγγονό Αράμ Αβακιάν και σήμερα έχει εισέρθει και η 4η γενιά με τους Σέρκο και Κεβόρκ Αβακιάν.

Το 1967 με την κατεδάφιση της παλιάς αγοράς, μεταφερθήκαμε στη Στοά Πολίτου, στην οδό Γούναρη 21-23 σε ιδιόκτητο κατάστημα, στο οποίο μπορείτε να βρείτε εκτός από τον παστουρμά και το σουτζούκι και διάφορα εκλεκτά τυριά και αλλαντικά τόσο Ελλήνων αλλά και ξένων παραγωγών.

Από το 1980 λειτουργεί εργοστάσιο στις Αχαρνές σε σύγχρονες εγκαταστάσεις Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, που ακολουθεί το σύστημα HACCP και έχει αριθμό έγκρισης εγκατάστασης από την Ευρωπαϊκή Ένωση IMP 260. Μετά τον παστουρμά και τα σουτζούκια έχουμε εμπλουτίσει την γκάμα των παραδοσιακών προϊόντων μας με καβουρμά μοσχαρίσιο και χοιρινό, λουκάνικα μοσχαρίσια και χοιρινά, παστουρμαδοπιτάκια, σουτζουκοπιτάκια, λεχματζούν, κεμπάπ. Όλα μας τα εμπορεύματα φτιάχνονται με παραδοσιακό τρόπο ωρίμανσης αέρος.

 Η δημιουργία του εργοστασίου στις Αχαρνές σηματοδότησε μία νέα εποχή για την επιχείρηση Αβακιάν, με κατακόρυφη αύξηση της παραγωγής μας. Από το 1980 μέχρι και σήμερα αποτελούμε τον αποκλειστικό προμηθευτή του σούπερ μάρκετ Ι & Σ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και τα τελευταία χρόνια των σούπερ μάρκετ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ και ΓΑΛΑΞΙΑΣ.


Εκτυπώσιμη μορφή