Η Επιχείρηση I Πως θα μας βρείτε I Προϊόντα/Υπηρεσίες I Επιχειρηματική Συνεργασία I Επικοινωνία
Portal Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά
Τετάρτη, 08-04-2020 I  

 
ΕΥΡΩΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η Επιχείρηση

profil_F30885.jpgΗ Euromedic είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές και παροχείς στον κλάδο των υπηρεσιών υγείας στην Ευρώπη, μέσω των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).   Η εταιρεία παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες διαγνωστικής απεικόνισης, βιοπαθολογίας, αιμοκάθαρσης και ακτινοθεραπείας σε κάθε ένα από τα 185 πλήρως ελεγχόμενα ιατρικά κέντρα της.  Η ανάπτυξή της είναι συνεχής και η εταιρεία προωθεί την παροχή φροντίδας υγείας σε περιοχές όπου αυτή ακόμη απουσιάζει. Απασχολώντας κορυφαίους επαγγελματίες στον τομέα της διάγνωσης, η Euromedic καθίσταται επίσης σημαντικός παράγοντας στον τομέα της τηλεδιάγνωσης - προσφέροντας υπηρεσίες τηλεακτινολογίας πολλαπλών απεικονιστικών μεθόδων.

Η Euromedic International είναι μια ολλανδική εταιρεία συμμετοχών η οποία απασχολεί περίπου 4.800 επαγγελματίες υγείας. Η εταιρεία διαχειρίζεται διαγνωστικά κέντρα και κέντρα περίθαλψης για νεφρικές παθήσεις στην Πολωνία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, την Κροατία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Τουρκία, τη Δημοκρατία της Τσεχίας, τη Ρωσία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία. Οι δραστηριότητες της Euromedic διαιρούνται σε πέντε επιχειρησιακές μονάδες: η Euromedic Diagnostics διαχειρίζεται τα διαγνωστικά κέντρα, η International Dialysis Centres παρέχει υπηρεσίες περίθαλψης για νεφρικές παθήσεις και νεφρολογική υποστήριξη, η Euromedic Cancer Treatment παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες θεραπείας καρκίνου, η Euromedic Labs παρέχει υψηλού επιπέδου βιοπαθολογικές εξετάσεις και η Euromedic Training παρέχει και εκπαιδεύει ιατρικό προσωπικό και διαχειρίζεται τις υπηρεσίες τηλεακτινολογίας. Η Euromedic ελέγχεται λογιστικά από την KPMG και τα κέντρα της λειτουργούν με αυστηρή τήρηση του διεθνώς αποδεκτού προτύπου – ISO 9001.

 

Ιστορικό εταιρείας 

Οι ισχυρές βάσεις της Euromedic, οι οποίες θεμελιώθηκαν εκείνες της πρώτες ημέρες των αλλαγών στα πολιτικά συστήματα της Κεντρικής/Ανατολικής Ευρώπης, σε συνδυασμό με τη θεμελιώδη ισχύ του επιχειρησιακού της μοντέλου εξασφάλισαν την ταχεία ανάπτυξη της εταιρείας και την ισχυρή υποστήριξη των επενδυτών

Ιούνιος 1995

Ιδρύεται ο όμιλος εταιρειών Euromedic, παράλληλα με τον όμιλο Red Sea στο Ισραήλ, εστιάζοντας στη διανομή φαρμακευτικών προϊόντων και ιατρικών αναλώσιμων υλικών στην Ουγγαρία.

Απρίλιος 1998

Ο όμιλος Euromedic Group συγχωνεύεται με την International Medical Centres της Ισραηλινής εταιρείας Elbit στην οποία ανήκει σειρά Διαγνωστικών Κέντρων στην Ουγγαρία.

Σεπτέμβριος 1999

Η GE Equity και η Dresdner Kleinwort Benson στηρίζουν τους ιδρυτές της εταιρείας στην εξαγορά της Elbit, μια επένδυση ύψους 8 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Ιδρύεται η Euromedic International N.V.

Δεκέμβριος 2000

Η εταιρεία συγκεντρώνει επιπλέον μετοχικό κεφάλαιο 8,4 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ με σκοπό την επέκταση. Η Global Environment Fund, με έδρα την Ουάσιγκτον, είναι ο ανάδοχος για το μεγαλύτερο μέρος αυτής της έκδοσης. Η Euromedic επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Πολωνία, τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη και τη Ρουμανία και ξεκινάει τη λειτουργία κέντρων αιμοκάθαρσης παράλληλα με τα διαγνωστικά κέντρα.

Νοέμβριος 2002

Η GE Capital και η Dresdner Kleinwort Benson χρηματοδοτούν την εταιρεία με επιπλέον επένδυση 22,5 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, για την εξαγορά του ομίλου Red Sea.

Ιούλιος 2005

Η Warburg Pincus, η GE Healthcare και η διεύθυνση της εταιρείας εξαγοράζουν τις τρεις επενδυτικές εταιρείες που παρείχαν στήριξη στην εταιρεία από το 1999. Με την υποστήριξη της ING Bank, χρηματοδοτούν το σχέδιο ανάπτυξης της εταιρείας, στηρίζοντας τη μετεξέλιξή της από μια εταιρεία με ηγετική θέση στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη σε έναν πραγματικά πανευρωπαϊκό οργανισμό παροχής υπηρεσιών υγείας.

2006

Η Euromedic διπλασιάζει το μέγεθος των δραστηριοτήτων της και επεκτείνεται στη Ρωσία, τη Δημοκρατία της Τσεχίας, την Κροατία, την Ελλάδα και την Τουρκία.

2007

Η Euromedic πηγαίνει δυτικά και επεκτείνει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητές στην Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπλέον η εταιρεία εισήλθε στις αγορές της Τομογραφίας Ποζιτρονίων PET/CT, της Ακτινοθεραπείας, των Κλινικών Εργαστηρίων και της Τηλειατρικής.

2008

Η Euromedic απέκτησε την Cientia μια μεγάλη αλυσίδα διαγνωστικών στην Πορτογαλία ( 14 κέντρα διαγνωστικής απεικόνισης, και 18 κλινικά εργαστήρια) όπως και επεκτάθηκε στην Ιταλία με την απόκτηση του Ιταλικού Ομίλου Iniziativa Medica Group, (συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου κέντρου Μαγνητικής Τομογραφίας στην Ευρώπη με 13 μαγνητικούς τομογράφους) Επιπλέον η εταιρεία συνέχισε την επέκτασή της στην Τουρκία, την Ιρλανδία, τη Ρουμανία ενώ εισήλθε στην 15η χώρα δραστηριοποίησης της, την Βουλγαρία.
Η Merrill Lynch Global Private Equity (MLGPE), η Ares Life Sciences, η Montagu Private Equity και η διοίκηση  εξαγόρασαν από κοινού την Euromedic από την Warburg Pincus και την GE Capital Equity Investments σχεδιάζοντας να συνεχίσουν την επέκταση της εταιρείας στην Ευρώπη.   
Με την ενίσχυση των νέων μετόχων, η Euromedic θα συνεχίσει την σταθερή πορεία της δυναμώνοντας την ηγετική της θέση στις αναπτυσσόμενες αγορές των ΣΔΙΤ  στο χώρο της ιατρικής περίθαλψης.

Στο τέλος του χρόνου η εταιρεία λειτούργησε το πρώτο Κέντρο Θεραπείας Καρκίνου (στην Πολωνία) επεκτείνοντας τις υψηλού επιπέδου διαγνωστικές υπηρεσίες της στα καρδιοαγγειακά και ογκολογικά νοσήματα με μη επεμβατικές τεχνικές θεραπείας.

Εκτυπώσιμη μορφή