Η Επιχείρηση I Πως θα μας βρείτε I Προϊόντα/Υπηρεσίες I Επιχειρηματική Συνεργασία I Επικοινωνία
Portal Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά
Δευτέρα, 15-07-2024 I  

 
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΛΙΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Τομέας Ακτοπλοϊας
Πατήστε για μεγέθυνση
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ:

Η ακτοπλοϊκή κίνηση του Λιμένος Λαυρίου αφορά τους προορισμούς:

Κέα, Κύθνο, Σύρο, Καβάλα, Άγιο Ευστράτιο, Ψαρά, Λήμνο, Χίο.

Τα νεοκατασκευασμένα κρηπιδώματα του Τομέα Ακτοπλοΐας έχουν μήκος 250μ. και διαθέτουν 5 ράμπες, μία διπλή και τέσσερις μονές.
Όσον αφορά την επιβατική κίνηση, στόχος παραμένει η προσέλκυση νέων ακτοπλοϊκών γραμμών για την αποδοτική αξιοποίηση των σχετικών επενδύσεων.
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

Τομέας Σκαφών Αναψυχής
Πατήστε για μεγέθυνση
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ:

Στο λιμάνι του Λαυρίου εξυπηρετούνται τόσο τα επαγγελματικά όσο και τα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής. Ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, το λιμάνι φιλοξενεί περί τα 200 σκάφη διαφόρων τύπων (γιωτ, θαλαμηγούς, ιστιοφόρα κλπ.), τα οποία με αφετηρία το λιμάνι του Λαυρίου ταξιδεύουν σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, καθώς επίσης και στα νησιά του Σαρωνικού και του Ιόνιου πελάγους.
Μεγάλες εταιρίες ενοικίασης Σκαφών Αναψυχής παρουσιάζουν έντονη δραστηριότητα έχοντας ως αφετηρία το Λιμάνι του Λαυρίου.
Ναυταθλητικοί Όμιλοι που φιλοξενούνται στο λιμάνι, δραστηριοποιούνται στην οργάνωση ναυταθλητικών αγώνων διεθνούς επιπέδου που προάγουν τον ναυταθλητισμό και κάνουν γνωστό το Λαύριο σε όλον τον κόσμο.

Οι υποδομές που διαθέτει ο Τομέας Σκαφών Αναψυχής είναι:
• 200 θέσεις ελλιμενισμού
• Πάρκινγκ αυτοκινήτων
• Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος
• Παροχή ύδατος
• Ανεφοδιασμός καυσίμων
• Κλίνη ανέλκυσης-καθέλκυσης
• Χώρος συντήρησης σκαφών

Τα Σκάφη Αναψυχής που επιθυμούν να συνάψουν σύμβαση με τον Ο.Λ.Λ.Α.Ε. προκειμένου να εξασφαλίσουν θέση σε προβλήτα, συμπληρώνουν την pdf Αίτηση-Σύμβαση , η οποία διέπεται από τους ακόλουθους όρους
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

Εμπορικός Τομέας
Πατήστε για μεγέθυνση
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ:

Η διακίνηση και αποθήκευση του συμβατικού φορτίου (γενικού φορτίου, χύδην ξηρού, containers και πλοία RO-RO) πραγματοποιείται μέσω των εγκαταστάσεων του Λιμένος Λαυρίου.
Διακίνηση φορτίου, στην οποία συμπεριλαμβάνονται: Φορτοεκφόρτωση, στοιβασία, μεταφόρτωση και λοιπές μεταφορές εντός του τερματικού. Αποθήκευση, εναπόθεση και εισαγωγή σε χώρο εναπόθεσης, ανάλογα με τις κατηγορίες φορτίου.
Ο μηχανολογικός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για τη φορτοεκφόρτωση συμβατικού φορτίου είναι ηλεκτροκίνητοι γερανοί, αυτοκινούμενοι γερανοί, περονοφόρα και ελκυστήρες διαφόρων τύπων.
Σημειώνεται ότι ο Ο.Λ.Λ. δεν παρέχει μηχανολογικό εξοπλισμό, αλλά αυτός παρέχεται από ιδιωτικές εταιρείες.
Για την εξυπηρέτηση των πλοίων RO-RO εξωτερικού, ο Λιμένας διαθέτει χώρο προσωρινής εναπόθεσης (για προσωρινή εναπόθεση και τελωνειακό έλεγχο) εξυπηρετώντας έτσι τα πλοία που εκτελούν δύο δρομολόγια στη γραμμή Λαύριο–Λεμεσός (Κύπρου) –Χάιφα (Ισραήλ).
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

Εκτυπώσιμη μορφή