Η Επιχείρηση I Πως θα μας βρείτε I Επιχειρηματική Συνεργασία I Επικοινωνία
Portal Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά
Δευτέρα, 27-05-2024 I  

 
LISCR HELLAS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΠΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Η Επιχείρηση

 

Η Liberian Registry που ιδρύθηκε το 1948 από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Edward Stettinius, θεωρείτε ως ένα από τα σπουδαιότερα εταιρικά μητρώα. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 60 χρόνων, η δέσμευση της χώρας για την ασφαλή ναυτιλία παραμένει ακλόνητη.

Η Liberian Registry  είναι υπεύθυνη για την καταχώρηση, την κανονιστική επιβολή και την ασφάλεια των ποντοπόρων πλοίων. Η επιχείρηση θεσπίζει τις λεπτομέρειες ταυτοποίησης  για τα νομικά εκτελεστή έγγραφα πλοίων και αρχείων, όπως τα ενυπόθηκα δάνεια και τους λογαριασμούς πώλησης.

Η Liberian Registry είναι επίσης υπεύθυνη για την εφαρμογή των ναυτιλιακών συνθηκών, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα (SOLAS) Πρόληψη της Ρύπανσης από Πλοία (MARPOL) και τα Πρότυπα Εκπαίδευσης, Πιστοποίησης και τήρησης φυλακών των ναυτικών (STCW).  Το Νηολόγιο είναι παράλληλα με την, Liberian Corporate Registry η οποία εκτελεί τις ίδιες λειτουργίες με την εταιρική υπηρεσία εγγραφής οποιασδήποτε άλλης κυβέρνησης.

Από την ίδρυσή της, η Liberian Registry λειτουργεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό ενισχύει περαιτέρω τη συμμαχία μεταξύ ΗΠΑ-Λιβερίας και παρέχει στην επιχείρηση τη δυνατότητα να συμμετάσχει στη διεθνή αρένα με βασικά θεσμικά όργανα του κλάδου, όπως την Αμερικανική Ακτοφυλακή.

Η Liberian Registry έχει δει τεράστια ανάπτυξη που υποστηρίχθηκε από τους πλοιοκτήτες πρώτης τάξεως σε όλη τη μακραίωνη ιστορία της. Είναι επίσης ένα από τα λιγα open ship registries με ανεξάρτητο σωματείο των εφοπλιστών, γνωστό και ως Συμβούλιο Εφοπλιστών της Λιβερίας, μέλος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου.


Εκτυπώσιμη μορφή