Η Επιχείρηση I Πως θα μας βρείτε I Προϊόντα/Υπηρεσίες I Επιχειρηματική Συνεργασία I Επικοινωνία
Portal Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά
Πέμπτη, 20-06-2024 I  

 
ΚΕΝΤΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ - ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΛΕΥΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΗΜΑΤΩΝ

Η Επιχείρηση

 

Η ΚΕΝΤΙΑ και ένα ταξίδι στο χρόνο.

 

1977: Για να μιλήσουμε για την ΚΕΝΤΙΑ σήμερα, πρέπει πρώτα να γνωρίσουμε την ιστορία πίσω από ένα όνομα που μέσα στα χρόνια, έγινε συνώνυμο της ποιότητας και του εκλεπτυσμένου γούστου. Πάμε λοιπόν στο 1977, στον Πειραιά, όπου ο Ευστράτιος Πασγιάνος ιδρύει την εταιρεία με την επωνυμία «Ε. Πασγιάνος & Σια ΟΕ». Το πρώτο κατάστημα χονδρικής πώλησης κεντημάτων βάζει τις βάσεις για την περεταίρω πορεία της εταιρείας και ανοίγει ουσιαστικά και το πρώτο από τα πολλά και επιτυχημένα κεφάλαια της ιστορίας της ΚΕΝΤΙΑ.

1989: Η δεύτερη γενιά ακολουθεί τα σταθερά και επιτυχημένα χνάρια της πρώτης και ο Ιωάννης Ε. Πασγιάνος αναλαμβάνει διοικητικό ρόλο.

1990: Με το βλέμμα στραμμένο στις ανάγκες τις αγοράς και με γνώμονα τις αδιαπραγμάτευτες αξίες της ποιότητας και της συνέπειας, αρχίζει η παραγωγή προϊόντων μέσα από τη λειτουργία της ιδιόκτητης, σύγχρονης μονάδας μεταποίησης που πληροί τις πλέον αυστηρές προδιαγραφές.

1992: H εταιρία μετατρέπεται σε ΑΕ με την επωνυμία ΚΕΝΤΙΑ. Ένα νέο κεφάλαιο αρχίζει με πρωταγωνιστές την ποιότητα, την υψηλή αισθητική και μία ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων. Η ΚΕΝΤΙΑ καθιερώνεται στην ελληνική αγορά και ανοίγει τα φτερά της για να κατακτήσει το εξωτερικό.

Η ΚΕΝΤΙΑ και ένα ταξίδι που συνεχίζεται.

Μετά από τόσα χρόνια σταθερής και επιτυχημένης πορείας στην εγχώρια και διεθνή αγορά, η ΚΕΝΤΙΑ –μία αμιγώς ελληνική εταιρία πρότυπο- συνεχίζει να διατηρεί τη φρεσκάδα και τη δυναμική της αλλά και μία περίοπτη θέση στην καρδιά των καταναλωτών.

Σήμερα η ΚΕΝΤΙΑ ηγείται της αγοράς, καθώς έχει πετύχει να είναι μία πλήρως καθετοποιημένη μονάδα που: εισάγει 100% βαμβακερά πενιέ υφάσματα ύφανσης εξαιρετικής ποιότητας, τα επεξεργάζεται και στη συνέχεια δημιουργεί και προσφέρει τα απαράμιλλα λευκά είδη που φέρουν την υπογραφή της.

Στα 6.000 τετραγωνικά μέτρα των ιδιόκτητων εγκαταστάσεών της στο Μοσχάτο, σε έναν υπερσύγχρονο και λειτουργικό χώρο, η ΚΕΝΤΙΑ έχει συγκεντρώσει το σύνολο των δραστηριοτήτων της -από την παραγωγή και τη συσκευασία μέχρι τη διακίνηση των προϊόντων της- καταφέρνοντας να ελέγχει στο 100% την παραγωγική της διαδικασία και να ανταποκρίνεται άμεσα στη ζήτηση της αγοράς.

 

Το διευρυμένο δίκτυο διανομής της εταιρίας αποτελείται από:

  • 10 αποκλειστικά καταστήματα ΚΕΝΤΙΑ SHOP
  • 10 ΚΕΝΤΙΑ Shop in Shop
  • Tο νέο e-shop «ΚΕΝΤΙΑ & MORE»
  • Περισσότερα από 200 σημεία πώλησης σε συνεργαζόμενα καταστήματα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Εκτυπώσιμη μορφή