Η Επιχείρηση I Πως θα μας Βρείτε I Προϊόντα/Υπηρεσίες I Επιχειρηματική Συνεργασία I Επικοινωνία
Portal Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά
Δευτέρα, 15-07-2024 I  

 
ΑΔΕΛΦΟΙ ΑΡΓΥΡΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Η Επιχείρηση

history01_F14277.jpg   Το 1923 ο Βασίλης Αργυράκης ξεκίνησε στην Καλαμάτα με το εμπόριο   Δημητριακών, Οσπρίων, και Ρυζιών. Πολύ γρήγορα η εταιρεία επεκτείνεται στο     εισαγωγικό εμπόριο τροφίμων και λιπασμάτων και καλύπτει όλη τη Πελοπόννησο  και την Δυτική Ελλάδα.

Το 1946 γίνεται το μεγάλο βήμα. Η εταιρεία εγκαθίσταται στον Πειραιά,διατηρώντας το κατάστημα στην Καλαμάτα.

Το 1953 με το πέρασμα της ιδιοκτησίας στους διαδόχους και μετονομάζεται σε ΑΦΟΙ ΑΡΓΥΡΑΚΗ Ο.Ε. Παράλληλα οι εργασίες της εταιρείας αναπτύσσονται. Η μακροχρόνια εμπειρία στα όσπρια και ρύζι οδηγεί στην επεξεργασία και τυποποίηση οσπρίων και ρυζιών και το 1969 το εμπορικό σήμα AKIS είναι γεγονός.  

Την τελευταία 25ετία η εταιρεία εξελίσσεται ραγδαία. Το 1980 αποκτά ιδιόκτητο εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο με τμήμα καθαρισμού και αποφλοιώσεις οσπρίων, ορυζόμυλο και τμήμα συσκευασιών. Το 1984 μετατρέπεται σε Ανώνυμη Εταιρεία.

Το 1989 δημιουργούνται δύο νέες μάρκες. Οι ξηροί καρποί ASTRO NUTS και μέσω εξαγοράς εταιρείας, τα είδη υγιεινής διατροφής trofino.

Tο 1995 η τρίτη γενιά έρχεται να ενισχύσει τις συνεχείς προσπάθειες για ανάπτυξη.

Το 1996 η δραστηριότητα της ΑΦΟΙ ΑΡΓΥΡΑΚΗ ΑΕΒΕ επεκτείνετε στον τομέα των ζωοτροφών για κατοικίδια με το σήμα CRITTERS, εκμεταλευόμενη με αυτό τον τρόπο και μέρος των υποπροποιόντων της επεξεργασίας οσπρίων και ρυζιού.Το 1997 ολοκληρώνεται ο εκσυγχρονισμός του εργοστασίου και προστίθεται το τμήμα υγροθερμικής επεξεργασίας ρυζιού, το οποίο τροφοδοτείται ενεργειακά με την καύση βιόμαζας προερχόμενη από το φλοιό του ρυζιού. Έτσι στο εργοστάσιο πλέον, υπάρχει διαχείριση και ανακύκλωση του 90% των «απορριμάτων».                                                            

Το 1999 ξεκινά η σταδιακή αλλαγή προσανατολισμού της μάρκας trofino σε προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας.Εκμεταλλευόμενοι, την πλεονάζουσα δυναμικότητα του εργοστασίου και την τεχνογνωσία μας στο χώρο των τροφίμων, αναπτύξαμε μια ξεχωριστή γραμμή παραγωγής, για την δημιουργία ποιοτικών και πιστοποιημένων βιολογικών προιόντων, προσιτών στις διατροφικές συνήθειες του Έλληνα και με κύριο γνώμονα την άριστη σχέση τιμής- ποιότητας.Το 2004 η ενθουσιώδη ανταπόκριση του Έλληνα καταναλωτή στα Βιολογικά προιόντα μας, μας δίνει το έναυσμα για επέκταση στα ζυμαρικά, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, το καφέ και το γάλα.Το 2006, διευρύνουμε την ποικιλία των trofino  και πλέον προσφέρουμε στον Έλληνα καταναλωτή, ξηρούς καρπούς, μέλι, σάλτσες τομάτας, είδη για σαλάτες (μανιτάρια, καλαμπόκι κ.α.) καθώς και χυμούς φρούτων. Μέσα στo 2007, αναπτύσουμε την κατηγορία snacks, με γευστικούς πειρασμούς σε πατατάκια και σοκολάτες.

Στο πέρασμα του χρόνου η εταιρεία μας ακολούθησε τις εξελίξεις της καθημερινής ζωής παραμένοντας όμως πιστή στις διαχρονικές αξίες της ποιότητας και της υγιεινής διατροφής. Στην αυγή του 21ου αιώνα με εγκαταστάσεις 6.500 τ.μ. απασχολώντας πάνω από 40 άτομα και με ένα πανελλαδικό δίκτυο πωλήσεων είναι δίπλα στον καταναλωτή, τον πελάτη, τον συνεργάτη με νέες ιδέες, νέα προϊόντα και σταθερή ποιότητα.


Εκτυπώσιμη μορφή