Η Επιχείρηση I Προϊόντα/Υπηρεσίες I Επιχειρηματική Συνεργασία I Επικοινωνία
Portal Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά
Πέμπτη, 13-06-2024 I  

 
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΒΕΡΝΙΚΙΩΝ - ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΒΙΒΕΧΡΩΜ ΔΡ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ Δ. ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η Επιχείρηση

1932
Ιδρύεται η ετερόρρυθμος εταιρεία «Δρ. Στέφανος Δ. Πατέρας και Σία» με τον διακριτικό τίτλο «ΒΙΒΕΧΡΩΜ» από τον Στέφανο Διαμαντή Πατέρα και άλλα μέλη της γνωστής οικογένειας εφοπλιστών, με σκοπό τη βιομηχανική παραγωγή, επεξεργασία, εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία κάθε είδους βερνικιών, χρωμάτων και πλαστικών υλών.
Η ΒΙΒΕΧΡΩΜ εγκαθίσταται στο πρώτο της εργοστάσιο στη Νίκαια, σε οικόπεδο 2,5 στρεμμάτων.
Εδώ ξεκινάει η δυναμική και δημιουργική πορεία της ΒΙΒΕΧΡΩΜ, που θα γίνει η πρώτη βιομηχανία στον κλάδο των χρωμάτων και μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας.

Hisrory1_F23180.jpg1964-1965
Κτίζεται το νέο εργοστάσιο της ΒΙΒΕΧΡΩΜ στη Μάνδρα, σε έκταση 100 στρεμμάτων και μεταφέρεται σ’ αυτό η παραγωγική δραστηριότητα της εταιρείας.
 
1972
Η ΒΙΒΕΧΡΩΜ μετατρέπεται σε ανώνυμη εταιρεία με κεφάλαιο 55.000.000 δραχμές.

Το διεθνές πρόσωπο της ΒΙΒΕΧΡΩΜ

Τον Αύγουστο του 1990 η ΒΙΒΕΧΡΩΜ κάνει το επόμενο καθοριστικό για την μελλοντική της εξέλιξη βήμα.  Γίνεται μέλος της NOBEL INDUSTRIES μίας από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες χρωμάτων της Ευρώπης και της CHEMAGRA που αντιπροσωπεύει ομάδα διεθνών επενδυτών. 
 
AkzoNobel1_F23167.jpgΣτις αρχές του 1994 η NOBEL INDUSTRIES συγχωνεύεται με την AKZO SA, τον ολλανδικό γίγαντα στα χημικά και δημιουργείται η AKZO NOBEL, η μεγαλύτερη εταιρεία χρωμάτων στον κόσμο και μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες παγκόσμια στον κλάδο των χημικών. 

Η αλλαγή αυτή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΒΙΒΕΧΡΩΜ έδωσε στην εταιρεία διεθνή εικόνα και την ικανότητα να αναπτύσσει, να παράγει και να προωθεί τα πλέον εξελιγμένα και πρωτοποριακά προϊόντα στην ελληνική αγορά.

Σήμερα η ΒΙΒΕΧΡΩΜ ενεργό μέλος της ΑΚΖΟ NOBEL, από την ηγετική θέση που σταθερά κατέχει στην ελληνική αγορά, συνεχίζει την ανοδική της πορεία με μοντέρνα οργάνωση, δυναμική ομάδα διοίκησης και ένα σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό 265 εργαζομένων.

Factory_F23160.jpgΤο εργοστάσιο και τα γραφεία της εταιρίας στεγάζονται στην ιδιόκτητη έκταση της εταιρείας, στη Μάνδρα Αττικής. Η εταιρία διατηρεί παράλληλα γραφεία στη Θεσσαλονίκη, για την εξυπηρέτηση των αναγκών της Βόρειας Ελλάδας. Η εταιρεία  διαθέτει το μεγαλύτερο και αποτελεσματικότερο δίκτυο διανομής με περισσότερααπό 2.000 σημεία πώλησης, εξυπηρετώντας έτσι κάθε γωνιά της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.

Η ΒΙΒΕΧΡΩΜ παράγει μία πλήρη γκάμα προϊόντων υψηλής ποιότητας τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες της αγοράς για οικοδομικά χρώματα, ειδικά χρώματα για τις βιομηχανίες, καθώς  και βερνίκια και λάκκες επιπλοποιίας. Όλα της τα προϊόντα είναι εφάμιλλα των καλύτερων χρωμάτων που παράγονται διεθνώς.  

Το 2006, που ήταν ακόμα μια χρονιά αυξημένης οικοδομικής δραστηριότητας, αποτέλεσε πάλι χρονιά υψηλής ανάπτυξης για την εταιρεία, με καθαρές πωλήσεις € 66 εκ. και κέρδη μετά φόρων € 10 εκ., ενώ υπήρξε περαιτέρω βελτίωση σε οικονομικούς δείκτες.

Για την υποστήριξη της ανάπτυξης της εταιρίας γίνονται συστηματικές επενδύσεις σε κτίρια, εξοπλισμό, πληροφορική, συστήματα υγιεινής-ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος, σε συνδυασμό με συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στοχεύοντας σε ένα σύστημα διοίκησης ολικής ποιότητας σε όλα τα επίπεδα και σε όλες της τις δραστηριότητες, η ΒΙΒΕΧΡΩΜ είναι η πρώτη βιομηχανία χρωμάτων στην Ελλάδα που εφάρμοσε συστήματα διαχείρισης για την Ποιότητα, το Περιβάλλον, την Υγιεινή & την Ασφάλεια στην εργασία, σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 9001, ISO 14001/EMAS και OHSAS 18001, αποκτώντας τα αντίστοιχα διεθνή πιστοποιητικά.

 

ISO02_F23190.jpg

 

H ΒΙΒΕΧΡΩΜ πρωτοπόρα στην ελληνική αγορά των χρωμάτων, προσφέρει στους επαγγελματίες και τους καταναλωτές προϊόντα μοναδικής ποιότητας για κάθε χώρο, για κάθε ανάγκη και κάθε προτίμηση.
 


Εκτυπώσιμη μορφή