Η Επιχείρηση I Πώς θα μας Βρείτε I Πιστοποιήσεις I Προϊόντα/Υπηρεσίες I Επιχειρηματική Συνεργασία I Επικοινωνία
Portal Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά
Σάββατο, 13-04-2024 I  

 
ΕΙΣΑΓΩΓΑΙ ΜΑΥΡΙΚΟΣ Α.Ε.

Η Επιχείρηση

    Η ΕΙΣΑΓΩΓΑΙ ΜΑΥΡΙΚΟΣ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1975 από τον κ. Γ. Μαυρικο με έδρα τον Πειραιά, λειτουργεί μέχρι σήμερα σε δικό της ιδιόκτητο  4όροφο κτίριο γραφείων – αποθηκών- ψυκτικών εγκαταστάσεων  επί της οδού Νάξου  7 στα Καμίνια του Πειραιά (MAVRIKOS BUILDING),2.000 τ.μ., επίσης διαθέτει και ιδιόκτητο περιφραγμένο  χώρο στάθμευσης ΦΙΧ αυτ/των 250 τμ καθώς και χώρο διεξαγωγής εκδηλώσεων και προβολής προϊόντων  επί της οδού Νάξου 1.

 Η Εταιρεία, είναι Εμπορική 3ης γενιάς  με κύριο αντικείμενο τον εφοδιασμό τροφοδοσίας πλοίων καθώς και την πώληση αναψυκτικών, αλκοολούχων προϊόντων, στο εσωτερικό (φορολογημένες πωλήσεις). Συγχρόνως η Εταιρία έχει εδώ και 30χρόνια έντονη εξαγωγική δραστηριότητα.

Ο αξιόλογος κύκλος εργασιών, σε συνδυασμό με τον σταθερό, στρατηγικό προσανατολισμό της σε τομείς και δραστηριότητες που χαρακτηρίζονται από δυναμισμό (ναυτιλία, εξαγωγές), με τον σύγχρονο εξοπλισμό και οργάνωση, με την ετοιμότητα της να προσαρμόζεται επιτυχώς, περιορίζουν τις αρνητικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης και δημιουργούν προϋποθέσεις ώστε η ΜΑΥΡΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΑΙ Α.Ε. να αξιοποιήσει την συγκυρία για ένα νέο ανοδικό κύκλο.


Οι τομείς πωλήσεων διακρίνονται ως ακολούθως:

I.ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ (Σε καθεστώς αναστολής Δασμών και Φόρων)

1. Εφοδιασμός Πλοίων (φορτηγών, επιβατικών, οχηματαγωγών, πλοίων Πολεμικού Ναυτικού), ποτά, τσιγάρα, τυποποιημένα είδη διατροφής (κατεψυγμένα-φρέσκα) είδη cabin και ανταλλακτικά μηχανών.

Ο εφοδιασμός αυτός μπορεί να πραγματοποιηθεί σε όλα τα λιμάνια της Ελληνικής επικράτειας αλλά και στην ράδα (on board) και το εξωτερικό (τρίτη χώρα ή άλλο κράτος - μέλος της Ε.Ε.).

Τα εμπορεύματα που διατίθενται στην Ελληνική επικράτεια, διανέμονται μέσω της κεντρικής αποθήκης της Εταιρίας και του δικού της στόλου διανομής.

2. Εφοδιασμός Καταστημάτων Αφορολόγητων Ειδών Πλοίων (Duty Free Shops).

Η Εταιρία προμηθεύει συνήθως ποτά, τσιγάρα, τυποποιημένα, σοκολατοειδή και ξηρούς καρπούς.

3. Εφοδιασμός Πρεσβειών και λοιπών προξενικών αρχών που δικαιούνται απαλλαγή από Δασμούς και Φόρους.

II.ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ (με ΦΠΑ)

1.Τροφοδοσία Πλοίων Γραμμών Εσωτερικού

2.Πώληση ποτών, αναψυκτικών, ζύθου και τυποποιημένων τροφίμων σε Κάβες, Πρατήρια, Χονδρεμπόριο, MiniMarkets, Super Market, και Catering.

3.Εφοδιασμός Καταστημάτων Πλοίων με φορολογημένα προϊόντα (ποτά, τυποποιημένα τρόφιμα).

III.ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

1. Εξαγωγές

• Εξαγωγές σε Τρίτες χώρες εκτός Ε.Ε.

• Τριγωνικές Συναλλαγές Εξαγωγής.

• Εφοδιασμός - αποστολή εμπορευμάτων σε πλοία που βρίσκονται ελλιμενισμένα σε ξένα λιμάνια και εφόσον η πλοιοκτήτρια εταιρία είναι αλλοδαπή.

1.2. Ενδοκοινοτικές Παραδόσεις

• Τριγωνικές Ενδοκοινοτικές Συναλλαγές

Οι κωδικοί των προϊόντων που εμπορεύεται η εταιρεία είναι σήμερα 10.000 περίπου και εις αυτούς περιλαμβάνονται κυρίως ποτά, τσιγάρα, τρόφιμα.

Η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες που χαρακτηρίζονται από:

1. Διάθεση ευρείας γκάμας προϊόντων, σε αρκετά από τα οποία έχει την αποκλειστική τους διάθεση.

2.Άμεση διαθεσιμότητα προϊόντων.

3.Σύντομο χρόνο παράδοσης (από 4 έως 24 ώρες).

4.Πληροφόρηση έγκαιρη και ολοκληρωμένη: εικονογραφημένοι κατάλογοι προϊόντων στηνγλώσσα του πελάτη, διάφορα έντυπα ενημέρωσης, τα οποία αναπροσαρμόζονται συνεχώς, προβολή στον ιστότοπο (site, facebook)

IV ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

           1. Παροχή υπηρεσιών Logistics

       2.Υπηρεσίες οργάνωσης και αποθήκευσης αποθεμάτων τρίτων σε ιδιόκτητους ή μισθωμένους αποθηκευτικούς χώρους.

           3.Παροχή υπηρεσιών τελωνειακού αντιπροσώπου προς τρίτους για τη διεκπεραίωση πάσης φύσεως τελωνειακών διαδικασιών για την εισαγωγή – εξαγωγή εμπορευμάτων ή την ένταξή τους σε ανασταλτικά τελωνειακά καθεστώτα προϊόντων τρίτων χωρών και υποκείμενων σε Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ).

   4. Παροχή υπηρεσιών τελωνειακού συμβούλου.

 

Η ΕΙΣΑΓΩΓΑΙ ΜΑΥΡΙΚΟΣ Α.Ε., για να ενισχύσει τη θέση της στον ανταγωνισμό και να αναπτυχθεί στις αγορές του εξωτερικού, είναι στρατηγικά προσανατολισμένη στη πιστοποίηση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχει και των προϊόντων, στην οργάνωση της, στις διαδικασιες  λειτουργίας της, στην συνεχη εκπαίδευση του προσωπικού της στην διαρκώς μεταβαλλόμενη φορολογική - τελωνειακή νομοθεσία και στην ραγδαία εξέλιξη όσον αφορά την πληροφορική και στις σχέσεις της με τους φορείς προς τους οποίους απευθύνεται και συναλλάσσεται.

Έτσι, από το 2011, έχει πιστοποιηθεί ως "Εγκεκριμένος ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ Φορέας" (Authorised Economic Operator) AEOF

τόσο για την ασφάλεια και προστασία AEOS, όσο και για τις απλουστευμένες  διαδικασίες AEOC από το Υπουργείο Οικονομικών, Γενική Γραμματεία Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων, με αριθμό GR AEOF 004019 011 10. Πρόκειται για ένα θεσμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση,ΚΑΝ.1875/2009 με τον οποίο ενισχύεται η συνεργασία των Τελωνείων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με τις πιστοποιημένες επιχειρήσεις, οι οποίες απολαμβάνουν συγκεκριμένα οφέλη (απλουστεύσεις και ταχύτητα συναλλαγών , μείωση εγγυήσεων, κ.α.) και δυναμώνουν την αξιοπιστία τους μεταξύ των πελατών, την θέση τους στην αγορά.

 

Να σημειωθεί ότι είναι η μόνη εφοδιαστική επιχείρηση και από τις πρώτες 10 ελληνικές εταιρείες που έχει λάβει τέτοια πιστοποίηση.

 

Πέραν από το πιστοποιητικό ΑΕΟF, η εταιρεία διαθέτει :

 

1. Άδεια απλουστευόμενων διαδικασιών εξαγωγής με εγγραφή στις λογιστικές καταχωρήσεις του διασαφιστή σύμφωνα με τη νέα Υπ. Απόφαση ΔΤΔ Α 1024011 ΕΞ 2018/1-2-2018 – αρ. αδείας 18GR000001SASP00050. ( Να σημειωθεί ότι είναι η μόνη εφοδιαστική εταιρεία και η τρίτη στην χώρα που έχει τέτοια άδεια.)

 

2. Πιστοποιητικό τελωνειακής επάρκειας

 

3. Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας BS EN ISO 9001:2015 από το, 1995 πιστοποιημένο από το LLOYDS

 

4.Πιστοποιητικό HACCP το οποίο εφαρμόζεται για την Τροφοδοσία Τροφίμων και Ποτών σε Ναυτιλιακές Εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων και των σχετικών Εισαγωγών και Εξαγωγών, και χονδρικό εμπόριο αλκοολούχων και μη αλκοολούχων ποτών στην εγχωρία αγορά πιστοποιημένο και αυτό από το LLOYDS

 

5. Άδεια "Εγκεκριμένου Αποθηκευτή" Νο EL10000010026 (Υπουργείο Οικονομικών, Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και Ε.Φ.Κ.).Απο την 1/1/1993

 

6. Άδεια φορολογικής αποθήκης Νο ELA 0040010001 από την 1/1/1993( Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορολογική αποθήκη που ιδρύθηκε.)

               7. ΜέλοςτουINTERNATIONAL SHIP SUPPLIERS & SERVICES ASSOCIATION (ISSA) http://shipsupply.org/issa-register?cc=GR&pt=3&su=478

8. Mέλοςτου Greek Maritime Cluster

 


Εκτυπώσιμη μορφή