Η Επιχείρηση I Πως θα μας βρείτε I Επιχειρηματική Συνεργασία I Επικοινωνία
Portal Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά
Τρίτη, 16-07-2024 I  

 
ΙΟΝΙΑΝ ΚΑΛΚ Α.Ε.

Η Επιχείρηση

Η εταιρεία ΙΟΝΙΑΝ ΚΑΛΚ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1976 στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς από τον κ. Ι. Καλαφάτη, ο οποίος είναι και ο σημερινός Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος.

Αντικείμενο της επιχείρησης είναι η εξόρυξη και επεξεργασία του άμορφου ανθρακικού ασβεστίου CaCO3 και δολομίτη καθώς και η επεξεργασία τάλκη σε απόλυτα καθετοποιημένη μορφή και σε προϊόντα διεθνώς ανταγωνιστικά. Η εξόρυξη γίνεται από τα ιδιόκτητα λατομεία της εταιρείας στην περιοχή Μηνιές Κεφαλονιάς.

Το ανθρακικό ασβέστιο CaCO3 είναι βοηθητικό υλικό και χρησιμοποιείται ως υλικό πληρώσεως για την παραγωγή διαφορών προϊόντων στη χημική και σύνθετη βιομηχανία.

Τα προϊόντα της ΙΟΝΙΑΝ ΚΑΛΚ Α.Ε προορίζονται για βιομηχανίες όπως η, Βιομηχανία χρωμάτων, Βιομηχανία πλαστικών, Βιομηχανία ελαστικών, Χαρτοβιομηχανία, Παραγωγή συγκολλητικών και στεγανοποιητικών υλικών, Παραγωγή υλικών αμμοβολής, Βιομηχανία κεραμικών, Γεωργία - Παραγωγή λιπασμάτων, Παραγωγή υλικών οδοποιίας, Παραγωγή χημικών προϊόντων, Οικοδομικά υλικά, Τσιμεντοβιομηχανία κλπ.

Η ΙΟΝΙΑΝ ΚΑΛΚ Α.Ε κάνει εξαγωγές σε χώρες της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, Αφρικής, Ανατολικής Ευρώπης και βαλκανίων.Η εταιρεία σήμερα διαθέτει 70 άτομα προσωπικό, ενώ η ετήσια παραγωγή σε επεξεργασμένο CaCO3 και τάλκη ανέρχεται σε 130.000 τόνους και σε 15.000 τόνους επιπλέον ακατέργαστου CaCO3.

Η εταιρεία λόγω ποιότητας, τιμής, τυποποίησης και αξιοπιστίας κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά ενώ συγχρόνως η παρουσία της στην διεθνή αγορά είναι αρκετά αξιόλογη (οι εξαγόμενες ποσότητες καλύπτουν το 60% της παραγωγής).


Εκτυπώσιμη μορφή