Ενημέρωση   /   'Αρθρα-Δηλώσεις-Παρεμβάσεις   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Χαιρετισμός Προέδρου Ε.Β.Ε.Π., κ. Βασίλη Κορκίδη - 36η Έκθεση Βιβλίου
21/06/2024 - ΠΗΓΗ: Ε.Β.Ε. ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Το διάβασμα είναι για το πνεύμα ό,τι η άσκηση για το σώμα. Τα βιβλία προσφέρουν απλόχερα γνώση, μειώνουν τα επίπεδα του στρες, αποτελούν το μαγικό φίλτρο για τη μνήμη, αναπτύσσουν την κριτική σκέψη, βελτιώνουν την ικανότητα συγκέντρωσης, χαρίζουν μια μοναδική αίσθηση γαλήνης, διευρύνουν και εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό μας, αναπτύσσουν τη φαντασία μας και βελτιώνουν την ψυχική μας υγεία. 
 
Σε έναν κόσμο που τον κατακλύζουν οι οθόνες, το διαδίκτυο και οι εύπεπτες μορφές διασκέδασης και ψυχαγωγίας, όπου αξίες και ιδανικά δέχονται ολομέτωπη επίθεση από την υποκουλτούρα, το βιβλίο είναι μία επένδυση στην πνευματική ανάπτυξη, αλλά και την καλλιέργεια του χαρακτήρα. 
 
Διοργανώσεις όπως αυτή, είναι μία ευκαιρία για όλους, μικρούς και μεγάλους, να έρθουν στον μαγικό κόσμο των βιβλίων συμμετέχοντας  στη μεγαλύτερη γιορτή του βιβλίου που, για πολλές δεκαετίες, εμπλουτίζει και αναβαθμίζει την πολιτιστική ζωή της πόλης. Την 36η έκθεση βιβλίου, μία από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές  εκθέσεις  στην  Ελλάδα.
  
Εύχομαι μέσα από αυτή τη διοργάνωση που αποτελεί θεσμό πλέον, να προωθήσουμε το βιβλίο  και στη νέα γενιά,  να το στηρίξουμε και να πείσουμε τους νέους να διαβάζουν και βιβλία τυπωμένα σε χαρτί. Γιατί, τα βιβλία και η γνώση που προσφέρουν είναι ισχυρή «ασπίδα» προστασίας ενάντια στην «εγκεφαλική αδράνεια».    
 


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή