ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
 ΑΡΧΙΚΗ  ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ  ΓΕΝΙΚΑ
ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΚΑΜΑΡΕΛΑ ΠΟΤΑΜΟΣ ΦΑΡΟΣ ΑΠΟΛΥΤΑΡΑΣ
ΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ
 
πατήστε για μεγέθυνση
ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ
πατήστε για μεγέθυνση
ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ - ΛΙΜΑΝΙ
πατήστε για μεγέθυνση
ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ
πατήστε για μεγέθυνση
ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ
πατήστε για μεγέθυνση
ΕΦΗΒΟΣ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

Τα Αντικύθηρα είναι ένα μικρό (22 τετ.χλμ) και άγονο νησί με πολύ σημαντική γεωγραφική θέση, που το χαρακτηρίζει πολιτιστικά και οικολογικά. Ηταν από τα πανάρχαια χρόνια σημαντικός σταθμός στην σύνδεση της Κρήτης και της κυρίως Ελλάδας, και στην σύνδεση της Ανατολικής Μεσογείου με την Δύση. Αλλά είναι και ένας σημαντικότατος σταθμός στην μετανάστευση των πουλιών από την Ευρώπη προς την Αφρική και αντίστροφα. Γι' αυτό και όλο το νησί είναι ενταγμένο στο διεθνές δίκτυο προστασίας βιοτόπων NATURA 2000.

Η μικρή του κοινότητα (περίπου 50 άτομα) το καλοκαίρι δεκαπλασιάζεται, καθώς το μικρό αυτό νησί είναι προσφιλής προορισμός όσων αγαπούν τον ήσυχο παραθερισμό. Επίσης η μεγάλη σημασία του νησιού για την ορνιθοπανίδα και η ύπαρξη στα Αντικύθηρα του Ορνιθολογικού Σταθμού προσελκύει αρκετούς φίλους της άγριας ζωής.

Τα Αντικύθηρα έχουν γίνει γνωστά από την αρχαιολογική ανακάλυψη του αρχαίου ναυαγίου στην Βλυχάδα, το 1900, που μας έδωσε σημαντικότατα ευρήματα, με πιο γνωστά διεθνώς τον έφηβο των Αντικυθήρων και τον μηχανισμό των Αντικυθήρων. Αλλά και η γη τους είναι πλούσια σε αρχαιολογικά τεκμήρια της ιστορίας του, με αποτέλεσμα κάθε καλοκάιρι να φιλοξενεί πολλούς αρχαιολόγους που εργάζονται σε αυτό.

Οι τουριστικές υποδομές βέβαια είναι στοιχειώδεις, αλλά επαρκέστατες για το μέγεθος των επισκεπτών του. Το κυριώτερο πρόβλημα του παρελθόντος, η συγκοινωνία, δεν είναι πια εμπόδιο σε όσους θέλουν να γνωρίσουν από κοντά την άγρια ομορφιά του.












Καιρός
  Χρήσιμες Πληροφορίες

Τουρισμός στον Πειραιά
Δρομολόγια Πλοίων
Δρομολόγια Αεροπλάνων
Χάρτης Πλοίων
Χρήσιμες Συνδέσεις
Επικοινωνία
  Αναζήτηση Καταλυμάτων

ΑΓΚΙΣΤΡΙ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΑΙΓΙΝΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΚΥΘΗΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΜΕΘΑΝΑ/ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΠΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΣΠΕΤΣΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΥΔΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς