Η Επιχείρηση I Πως θα μας βρείτε I Επιχειρηματική Συνεργασία I Επικοινωνία
Portal Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά
Πέμπτη, 13-08-2020 I  

 
CHANTIER ELTHOM-ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Η Επιχείρηση

 

Η Chantier Elthom είναι ένα ναυπηγίο στο Πέραμα Αττικής. Μέσα από ένα δίκτυο έμπειρων συνεργαζόμενων επαγγελματίων, παρέχουμε μια γκάμα υπηρεσιών για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση ενός πλοίου.

To ναυπηγείο ιδρύθηκε από την εταιρεία << Δ.Κ. Αναστασιάδης και Α.Χ. Τσορτανίδης>> το 1954, οπότε και εκδόθηκε η πρώτη άδεια λειτουργίας του ως μηχανουργείο - λεβητοποιείο, κατασκευές και επισκευές πλοίων.

Αποτέλεσε το πρώτο ελληνικό ναυπηγείο το οποίο πληρούσε τις αυστηρές προδιαγραφές της βρετανικής Lloyd's Register of shipping, καθώς ο Δ. Αναστασιάδης ήταν ίσως ο μόνος πτυχιούχος ναυπηγός του Περάματος κατά την εποχή εκείνη. 

Από τα δεκάδες πλοία που κατασκευάστηκαν κατά την πρώτη διαχείρηση, ξεχωρίζουν το αλιευτικό ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ του Κ. Κρητικού, το οποίο αποτελούσε μια από τις πρώτες κατασκευές του ναυπηγείου, το πολυαγαπημένο ΚΑΜΕΛΙΑ του Γ. Βατικιώτη, το πρώτο επιβατηγό πλοίο που ναυπηγήθηκε στην Ελλάδα, το ΑΣΤΕΡΙ που υπήρξε το πρώτο ναυαγοσωστικό ρυμουλκό και τέλος το θρυλικό κρουαζιερόπλοιο, ΜΥΚΗΝΑΙ κατασκευής και ιδιοκτησίας των ιδίων (Αναστασιάδη και Τσορτανίδη), το οποίο είναι γνωστό σήμερα ως AEGEAN GLORY.

Το 1984, το ναυπηγείο αγοράστηκε από την εταιρεία GEOMAR S.A. για την κατασκευή ενός υπερπολυτελούς κρουαζιερόπλοιου, το ΝΙΣΗΛΙΟΣ, το οποίο όμως αγοράστηκε ημιτελές από την NEL LINES και μετονομάστηκε σε AQUA JEWEL.

Από το 1997 και μέχρι σήμερα, το ναυπηγείο περιήλθε στην ιδιοκτησία της ΕΛΘΩΜ και συνεχίζει να προσφέρει άριστες υπηρεσίες για οποιαδήποτε ναυπηγική κατασκευή και εργασία μας ανατεθεί.


Εκτυπώσιμη μορφή