Η Επιχείρηση I Πως θα μας βρείτε I Προϊόντα/Υπηρεσίες I Επιχειρηματική Συνεργασία I Επικοινωνία
Portal Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά
Κυριακή, 29-11-2020 I  

 
ΦΑΡΜΑΞΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

Η Επιχείρηση

 

Ιστορικό

Το δίκτυο φαρμακείων Pharmaxis ιδρύθηκε το 2003. Μήνες πριν από την ίδρυση του, μία κορυφαία πολυεθνική εταιρεία είχε διοργανώσει εντατικά σεμινάρια με τίτλο Category Management σε επιλεγμένους φαρμακοποιούς, οι οποίοι διέθεταν όραμα για τις επιχειρήσεις τους. Στα πλαίσια των σεμιναρίων αυτών, αναπτύχθηκε έντονος και τελικά γόνιμος προβληματισμός για τον τρόπο καλύτερης οργάνωσης και αξιοποίησης κάθε πόρου που μπορεί να διαθέτει το Ελληνικό φαρμακείο, ο Έλληνας φαρμακοποιός.

Έτσι, ο σκοπός της δημιουργίας της, πιο επίκαιρος από ποτέ, είναι η ανάπτυξη ενός σύγχρονου και ανταγωνιστικού φαρμακείου, σε μια εποχή αλλαγών, όπου το περιβάλλον, η αγορά και οι απαιτήσεις του καταναλωτή αλλάζουν.

Όραμα

Το όραμα μας, είναι η Pharmaxis:

  • Nα αποτελέσει το μοχλό ανάπτυξης των φαρμακείων, για παροχή υψηλών υπηρεσιών υγείας προς τον τελικό καταναλωτή.
  • Να στηρίξει την διαχρονική παρουσία του Έλληνα φαρμακοποιού με επιχειρηματική και επιστημονική αυτοπεποίθηση.
  • Να συντελέσει στη δημιουργία και διατήρηση μονάδων (φαρμακείων) υψηλής κερδοφορίας και αυξανόμενου τζίρου, μέσω σχέσεων με την αγορά και τον καταναλωτή, τύπου: Win-Win-Win.

Φιλοσοφία

Η Pharmaxis είναι μια ομπρέλα προστασίας της συνεργασίας των φαρμακείων με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, έχοντας επιχειρηματικό μέλλον και προοπτικές, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσει μια αμφίδρομη υπεραξία μεταξύ εταιρείας και φαρμακείου.

Δομή

Η Pharmaxis πήρε κατά την διαδρομή της τον τίτλο «εταιρεία κοινωνικής παρέμβασης». Με το καινοτομικό ισομετοχικό της ιδρυτικό καταστατικό και την επαναστατική συμμετοχική διοίκησης της από τα μέλη της, με την στήριξη αναγνωρισμένων στελεχών, υποχρέωσε αντίστοιχες προσπάθειες να σεβαστούν απολύτως την Φαρμακευτική νομοθεσία και επηρέασε την πορεία τους.

Για τους φαρμακοποιούς της Pharmaxis, το προνόμιο της διάθεσης φαρμάκων και παροχής φαρμακευτικής φροντίδας στους ασθενείς είναι μεγάλη ευθύνη. Η ανάληψη της, απαιτεί εγρήγορση, σκληρή δουλειά και μαθητική διάθεση. Οι στόχοι της εταιρείας απαιτούν επιστήμονες, μέλη της φαρμακευτικής κοινότητας με διάθεση να ξεμάθουν για να μάθουν. Και πάλι από την αρχή…

Η Pharmaxis διοικείται από …την Pharmaxis. Το σύνολο των επιστημόνων φαρμακοποιών είναι οργανωμένο σε γραφεία που υποστηρίζονται από στελέχη της εταιρείας και αφού σχεδιάσουν, υλοποιούν τα project που διαχειρίζονται. Συγκεκριμένα, η εταιρεία είναι δομημένη σε γραφεία:

  • Δημοσίων Σχέσεων
  • Εμπορικών Συμφωνιών
  • Marketing
  • Μηχανογράφησης
  • Συνδυαστικών Πωλήσεων

Κάθε φαρμακοποιός μπορεί να είναι ενεργό μέλος σε όσα γραφεία έχει διάθεση, γνώσεις και χρόνο να προσφέρει.  

Η Pharmaxis διοικείται από φαρμακοποιούς μέλη με καινοτομικό τρόπο. Κάθε ιδέα αξιολογείται και μπορεί να μεταμορφωθεί σε υπηρεσία που θα προσφέρει η εταιρεία.

  


Εκτυπώσιμη μορφή