Η Επιχείρηση I Πως θα μας Βρείτε I Προϊόντα/Υπηρεσίες I Επιχειρηματική Συνεργασία I Επικοινωνία
Portal Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά
Δευτέρα, 27-03-2023 I  

 
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ Κ. ΒΕΛΛΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η Επιχείρηση

Η εταιρεία μας, από τις παλαιότερες βιομηχανίες του Πειραιά, παράγει και προμηθεύει ένα μεγάλο φάσμα προϊόντων που απευθύνονται στη βιομηχανική συσκευασία στον αγροτικό τομέα και την αλιεία. Τα είδη μας, όπως Υφάσματα εδαφοκάλυψης, Υφάσματα συσκευασίας, Δίχτυα σκίασης, αντιανεμικά, αντιχαλαζικά, Ελαιόπανα, ελαιόδιχτα, Σακκία, υφαντά, διχτυωτά, χάρτινα, Σχοινιά στριφτά, πλεκτά, Σπάγγοι θερμοκηπίων, χορτοδεσίας, Σίτες εντομοπροστασίας, Κανναβάτσα, Μουσαμάδες, Προϊόντα λίνου, γιούτας και σιζάλ, είναι όλα παραγωγής και εμπορίας μας από αρίστης ποιότητας πρώτες ύλες πολυπροπυλενίου, πολυαιθυλενίου, γιούτας, σιζάλ και λίνου.

Η Κ. ΒΕΛΛΗΣ ΑΕ ξεκίνησε την ιστορική διαδρομή της στον χώρο της κλωστοϋφαντουργίας την πρώτη δεκαετία του 20ου αιώνα. Ιδρυτής της ήταν ο Κων/νος Δ. Βελλής ο οποίος ασχολήθηκε με την παραγωγή σάκκων, υφασμάτων & σχοινιών από φυτικές πρώτες ύλες. Η δεύτερη γενεά της οικογένειας, οι γιοι του Δημήτριος & Νικόλαος, έχοντας ήδη υποφέρει τις επιπτώσεις δύο πολέμων και έχοντας προσφέρει σ΄αυτούς τα προϊόντα της εταιρείας, προχώρησαν το 1968 στην επέκταση των εγκαταστάσεων με εγκατάσταση μηχανημάτων για την παραγωγή των ιδίων ειδών, αλλά από συνθετικές ίνες (πολυπροπυλένιο & πολυαιθυλένιο). Από το 1982 και μετά αναλαμβάνει την συνέχιση της οικογενειακής παράδοσης η τρίτη γενεά της οικογένειας, ο κ. Κων/νος Ν. Βελλής ο οποίος με ζήλο προσφέρει στην Ελληνική αγορά τις γνώσεις του, άξιος συνεχιστής των προγόνων του.

Στο ενεργητικό της συγκαταλέγονται την τελευταία δεκαετία οι απόκλειστικές αντιπροσωπείες δύο μεγάλων οίκων του εξωτερικού. Της Πορτογαλλική Cotesi, που κατατάσεται ως Νο1 εταιρία στον κόσμο παραγωγής σπάγγου και διχτιών χορτοδεσίας και της Ιταλικής Fiorini. που ειδικεύεται σε κάθε μορφής χάρτινα σακκία.

Πελάτες μας ανά την Ελλάδα είναι οι αγροτικές επιχειρήσεις, βιομηχανίες, εμπορικές επιχειρήσεις και καταστήματα των αγροτικών, δομικών και ναυτιλιακών εφοδίων. Μεγάλες αλευροβιομηχανίες, βιομηχανίες ζωοτροφών, εταιρίες γεωργικών και ανθοκομικών εφοδίων, εταιρείες παραγωγής ελαστικών σωλήνων  και μονωτικών υλικών, αγροτικές ενώσεις και ελαιουργικοί συνεταιρισμοί μας εμπιστεύονται επί σειρά ετών για τη προμήθεια των ειδών συσκευασίας τους.

Στο εξωτερικό πελάτες μας είναι βιομηχανίες και άλλες μονάδες, στην Ιταλία, Κύπρο, Αλβανία και Π.Γ.Δ.Μ. που χρησιμοποιούν μεγάλο εύρος των προϊόντων μας για βιομηχανική και αγροτική συσκευασία.

Με κεφάλαιά μας την κάθετη παραγωγή, το άριστο εργατικό και διοικητικό προσωπικό και την πολύχρονη πείρα μας, είμαστε περήφανοι που έχουμε συμπληρώσει ήδη έναν αιώνα συνεχούς λειτουργίας και συνεχίζουμε δυναμικά να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό χώρο με συνέπεια, ευελιξία και πλήρη εξυπηρέτηση.

  


Εκτυπώσιμη μορφή