Ενημέρωση   /   Ανακοινώσεις   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΛΟΓΩ COVLD-19
19/02/2021 - ΠΗΓΗ: Ε.Β.Ε. ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 directmarket

Σας ενημερώνουμε ότι η ΚΕΕ, με Απόφαση της Δ.Ε. η οποία έλαβε υπόψη την κατεπείγουσα ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών υποστήριξης των επιχειρήσεων και των τοπικών αγορών για την κατά το δυνατό αντιμετώπιση των απρόβλεπτων και πολύ δυσμενών επιπτώσεων του γενικού απαγορευτικού (lockdown) τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στους καταναλωτές, λόγω της πανδημίας του COVlD-19, ανέλαβε μια ιδιαίτερα καινοτομική πρωτοβουλία για τη στήριξη των Τοπικών Αγορών και των Επιχειρήσεων με τεχνικές ηλεκτρονικού εμπορίου και αξιοποίηση της ηλεκτρονικής αγοράς DirectMarket.gr.

Η πρωτοβουλία αντιμετωπίζει με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο βασικά θέματα που έχουν προκύψει λόγω της έκτακτης κατάστασης της αγοράς:

  1. Ισότιμη υποστήριξη όλων των Επιχειρήσεων, τόσο αυτών που ήδη έχουν δικό τους Ηλεκτρονικό κατάστημα (e-Shop), όσο και αυτών που θέλουν άμεσα ένα ηλεκτρονικό κανάλι πώλησης.
  2. Υποστήριξη των Τοπικών Αγορών, με στόχο οι τοπικοί καταναλωτές να γνωρίζουν τι προσφέρουν οι επιχειρήσεις της περιοχής τους μέσω ηλεκτρονικών πωλήσεων και να πραγματοποιούν τις αγορές τους τοπικά, με προφανή οφέλη, αξιοποιώντας και τη διαδικασία Click Away ή και Click Ιη Shop εφόσον αποφασισθεί.
  3. Συλλογικότερη προβολή των επιχειρήσεων που έχουν δυνατότητα ηλεκτρονικών πωλήσεων, με στόχο να προβληθούν αποτελεσματικά και οι μικρές και με λιγότερα μέσα και εμπειρία επιχειρήσεις
  4. Ανάδειξη και υποστήριξη της εξωστρέφειας των τοπικών Επιχειρήσεων μέσα από μια Πανελλήνια Ηλεκτρονική Αγορά, με τελικό στόχο οι καταναλωτές να προμηθεύονται τα προϊόντα από την Ελληνική Αγορά.

 

 

Στηρίζουμε τις Τοπικές Αγορές: «Αγοράζω στον Τόπο μου», γιατί:

 -  συνήθως βρίσκω τα πάντα και σε καλές τιμές,

 -  έχω τα προϊόντα μου άμεσα,

 -  στηρίζω την τοπική οικονομία.

 

Στηρίζουμε την Ελληνική Αγορά:

  •   αν δεν βρω αυτό που θέλω στην τοπική μου αγορά, σίγουρα θα το βρω στην Ελληνική Αγορά,
  • στηρίζουμε την εξωστρέφεια των τοπικών - δικών μας Επιχειρήσεων, αφού αυτόματα μπορούν να πουλήσουν πανελλαδικά
  • μειώνουμε τις απευθείας αγορές από το εξωτερικό.

Στηρίζουμε τις Επιχειρήσεις: όλες οι Επιχειρήσεις μπορούν άμεσα και ΔΩΡΕΑΝ να κάνουν ηλεκτρονικές πωλήσεις, αξιοποιώντας όλους τους δυνατούς τρόπους. Μπορούν μέσω του Επιμελητηρίου να αποκτήσουν:

  •    CIick Awav: για ηλεκτρονική προβολή των προϊόντων τους στην ηλεκτρονική αγορά Directmarket.gr, ηλεκτρονική παραγγελία, πληρωμή με κατάθεση, με Κάρτα ή στο POS και παραλαβή με ραντεβού στο κατάστημα.
  •  «Ηλεκτρονικό Ράφι» στην ηλεκτρονική αγορά Directmarket.gr: για ηλεκτρονικές πωλήσεις με όλους τους δυνατούς τρόπους πληρωμής και αποστολής παραγγελίας.
  • - Δικό τους e-SHOP: μπορούν παράλληλα να αξιοποιήσουν τη Δράση για να αποκτήσουν το δικό τους ηλεκτρονικό κατάστημα (e-SHOP).

 

 


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή