Ενημέρωση   /   Ανακοινώσεις   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Γ.Γ. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΠΕΜΠΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΣΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ - HACKATHON ΣΤΟ «BE FINNOVATIVE»
14/06/2017 - ΠΗΓΗ: Ε.Β.Ε. ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

 

 

     12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

 

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, μέσα από την υλοποίηση του έργου “Μελέτη για το σχεδιασμό και ανάπτυξη πλατφόρμας αναζήτησης και διαχείρισης πόρων επιχειρηματικής καινοτομίας” στοχεύει στην υλοποίηση μιας πιλοτικής ψηφιακής πλατφόρμας και διαδικασιών που θα υποστηρίξουν ενεργά τις υφιστάμενες επιχειρήσεις όπως και τις νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους ευρύτερους κλάδους της βιομηχανίας, της βιοτεχνίας, καθώς και στον κλάδο των ΤΠΕ, που θέλουν να αναπτύξουν νέα προϊόντα υψηλής προστιθεμένης αξίας.

 

Οι άμεσοι στόχοι της πλατφόρμας θα είναι:

 

A)    Με την βοήθεια πιστοποιημένων συμβούλων-κυνηγών πόρων καινοτομίας να εξευρεθούν ανά την επικράτεια και να γίνουν γνωστές και προσβάσιμες στην ευρύτερη καινοτομική επιχειρηματικότητα οι παραγωγικές δυνατότητες και οι υποδομές των Ελλήνων υποκατασκευαστών, των δημόσιων και ιδιωτικών ερευνητικών εργαστηρίων, των μηχανουργείων, των ειδικών που παρέχουν υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας και των διαφόρων μικρών βιοτεχνιών που παρέχουν επίσης υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας.

 

B)    Μέσω της κανονικοποίησης και της καταγραφής των δυνητικών παρεχόμενων υπηρεσιών από τους πιστοποιημένους συμβούλους στην πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί, να γίνει εφικτό να σχεδιαστούν και να ενεργοποιηθούν νέες, πιο απλές μέθοδοι χρηματοδότησης, με την χρήση vouchers και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων που θα κάνουν εύκολα προσβάσιμες τις υπηρεσίες αυτές και πιο άμεση και ευέλικτη την ανάπτυξη και εμπορευματοποίηση νέων προϊόντων υψηλής προστιθεμένης αξίας.

 

Οι χρήστες της αγοράς πόρων καινοτομίας μπορεί να είναι επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, ελεύθεροι επαγγελματίες, νεοφυείς, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις καθώς και οποιοσδήποτε άλλος ενδιαφέρεται να λάβει ή να παρέχει καινοτόμες υπηρεσίες για την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών. Σημειώνεται ότι δεν είναι απαραίτητο οι χρήστες - λήπτες των υπηρεσιών να είναι επιχειρήσεις, αλλά θα μπορεί να είναι υπό σύσταση επιχειρήσεις, όπως και άτυπες ομάδες στους κλάδους: Μεταποίηση – βιομηχανία – βιοτεχνία καθώς και τον οριζόντιο των ΤΠΕ.

 

Για την διαμόρφωση των προδιαγραφών σε επιχειρησιακό και τεχνικό επίπεδο, διοργανώνεται την Πέμπτη 15 Ιουνίου συμμετοχικό εργαστήριο - hackathon, μέσα από το οποίο οι συμμετέχοντες θα λάβουν γνώση και θα προτείνουν ιδέες για το βέλτιστο σχεδιασμό και επιχειρησιακή λειτουργία της πλατφόρμας.

 

Βασική επιδίωξη του συμμετοχικού εργαστηρίου - hackathonείναι η βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων της υπό σχεδίαση πλατφόρμας με την συμμετοχή των ωφελούμενων, των επαγγελματιών συμβούλων, της επιχειρηματικής, ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας και των στελεχών του δημόσιου τομέα.

 

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας προσκαλεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου στο συμμετοχικό εργαστήριο - hackathon στο «be finnovative» Πειραιώς 74, Μοσχάτο από τις 09:00 έως της 19:00

 

  1. Τους δυνητικούς χρήστες ή “πελάτες” της πλατφόρμας, όπως νεοφυείς επιχειρήσεις, στελέχη επιχειρήσεων, και εν γένι όποιους ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν κάποιο προϊόν και ψάχνουν να βρουν τους προμηθευτές τους.
  2. Τους δυνητικούς παρόχους υπηρεσιών και υποδομών, όπως μηχανουργεία, ειδικά εργαστήρια, στελέχη βιοτεχνιών και υποκατασκευαστές (φασόν), συσκευαστήρια τροφίμων, στελέχη βιομηχανιών, στελέχη δημοσίων ερευνητικών εργαστηριών κτλ΄
  3. Τους Συμβούλους Επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στην ανάδειξη και ανακάλυψη όλου αυτού του παραγωγικού πλούτου της ελληνικής μεταποίησης,
  4. Τους Developers - Designers - BusinessAnalysts που θέλουν να βοηθήσουν στον σχεδιασμό της πλατφόρμας
  5. Και τέλος όλα τα στελέχη του δημόσιου τομέα που εμπλέκονται ή ενδιαφέρονται για την δράση.

 

Εγγραφές στο link:

 

https://www.eventora.com/el/Events/ggb-agoraplatform

 


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή