Ενημέρωση   /   Ανακοινώσεις   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛ. ΥΠΟΒΟΛΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ Ν. 4442/2016
08/06/2017 - ΠΗΓΗ: Ε.Β.Ε. ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Α. Αναφορικά µε την εφαρµογή των Υπουργικών Αποφάσεων για την άσκηση οικονοµικών δραστηριοτήτων µε την διαδικασία της γνωστοποίησης, ήτοι:

 

i.Μεταποιητικών Επιχειρήσεων Τροφίµων και Ποτών (ΥΑ ΦΕΚ 1061/Β/28-3-2017)

ii.Καταστηµάτων Υγειονοµικού Ενδιαφέροντος, συµπεριλαµβανοµένων αυτών που λειτουργούν εντός τουριστικών καταλυµάτων, (ΚΥΑ ΦΕΚ 1723/Β/18-5-2017)

iii.Τουριστικών Καταλυµάτων και Κολυµβητικών ∆εξαµενών που λειτουργούν εντός αυτών (ΚΥΑ ΦΕΚ 1750/Β/19-5-2017 και ΚΥΑ ΦΕΚ 1654/Β/15-5-2017),

 

κατ’ εξουσιοδότηση του ν. 4442/2016 (Α΄230), σας ενηµερώνουµε για τα ακόλουθα:

 

1. Πριν την έναρξη λειτουργίας της εγκατάστασης υποβάλλεται γνωστοποίηση από τον φορέα της οικονοµικής δραστηριότητας, εφόσον πληρούνται οι νόµιµες προϋποθέσεις λειτουργίας και έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις και δικαιολογητικά που απαιτούνται.

 

2. Ο φορέας άσκησης µιας οικονοµικής δραστηριότητας δεν υποβάλλει στη διοίκηση κανένα έγγραφο, αλλά υποχρεούται να τηρεί στην έδρα της επιχείρησης φάκελο µε όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη λειτουργία της οικονοµικής δραστηριότητας (π.χ. επιµέρους άδειες, εγκρίσεις, βεβαιώσεις, πιστοποιητικά κλπ).

 

3. Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο µεταβληθούν τα στοιχεία της δραστηριότητας, τα οποία έχουν γνωστοποιηθεί, ο φορέας της οικονοµικής δραστηριότητας υποχρεούται σε προηγούµενη γνωστοποίηση της επιδιωκόµενης µεταβολής.

 

4. Σε περίπτωση διακοπής της λειτουργίας της δραστηριότητας ο φορέας υποχρεούται σε υποβολή ακύρωσης της γνωστοποίησης.

 

5. Από την 06/06/2017, η γνωστοποίηση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά µέσω της ιστοσελίδας https://notifybusiness.gov.gr.

 

6. Ο φορέας που επιθυµεί να υποβάλει γνωστοποίηση της έναρξης λειτουργίας της δραστηριότητάς του, εγγράφεται στο σύστηµα µέσω των κωδικών που χρησιµοποιεί για την εισαγωγή στο σύστηµα της Γενικής Γραµµατείας Πληροφοριακών Συστηµάτων (taxisNet). Η γνωστοποίηση που υποβάλλεται στο σύστηµα φέρει µοναδικό αριθµό που παράγεται από το σύστηµα. Το αρχείο µε τον µοναδικό αριθµό επέχει θέση αποδεικτικού υποβολής της γνωστοποίησης.

 

7. Τα στελέχη εκ των αρµόδιων αρχών του δηµόσιου τοµέα που έχουν οριστεί για τη διαχείριση των γνωστοποιήσεων εγγράφονται στο πληροφοριακό σύστηµα και αποκτούν λογαριασµούς µε τα κατάλληλα δικαιώµατα, προκειµένου να έχουν πρόσβαση στις γνωστοποιήσεις που τα αφορούν. Γνωστοποιήσεις που υποβάλλονται και βρίσκονται στη βάση δεδοµένων του συστήµατος διαβιβάζονται από την παραλαµβάνουσα αρχή προς τις λοιπές αρµόδιες αρχές, προκειµένου οι τελευταίες να ενηµερώνονται περί της έναρξης λειτουργίας µιας εγκατάστασης και να προγραµµατίζουν τους κατά νόµο προβλεπόµενους ελέγχους.

 

8. Για την υποστήριξη τόσο των επιχειρήσεων όσο και των στελεχών των αρµόδιων αρχών, εγχειρίδια λειτουργίας του συστήµατος, καθώς και λίστα συχνών ερωτήσεων (FAQ) θα είναι διαθέσιµα στην ιστοσελίδα www.notifybusiness.gov.gr . Επιπλέον, µε την έναρξη λειτουργίας του συστήµατος, θα είναι διαθέσιµο Γραφείο Υποστήριξης στην ηλεκτρονική διεύθυνση notifyhelpdesk@ggb.gr .

 

Β. Στην ως άνω διαδικασία εµπίπτει, από τη θέση σε λειτουργία του πληροφοριακού συστήµατος, και η διαδικασία γνωστοποίησης του άρθρου 8 του ν. 4302/2014 όπως έχει εξειδικευτεί µε την ΚΥΑ υπ’ αρ. 53346/645/Φ.61/10.5.2017 (ΦΕΚ 1668/Β). Ως θεώρηση της υπογραφής νοείται η ηλεκτρονική αυθεντικοποίηση των χρηστών µέσω των κωδικών πρόσβασης στο σύστηµα της Γενικής Γραµµατείας Πληροφοριακών Συστηµάτων (taxisNet).

 

Επισυνάπτονται:

 

 


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή