Ενημέρωση   /   Ανακοινώσεις   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Η ENTERPRISE GREECE ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΟ 2017
06/12/2016 - ΠΗΓΗ: Ε.Β.Ε. ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας μεταξύ άλλων απαιτεί μια μεγάλη προσπάθεια ενίσχυσης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων σε όλους τους παραγωγικούς τομείς και κλάδους, που η χώρα μας παρουσιάζει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Στο πλαίσιο της συντονισμένης και συνδυασμένης παρουσίας της χώρας μας στο εξωτερικό και με σκοπό την υλοποίηση ενός εθνικού προγράμματος εξωστρέφειας, στο οποίο το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης αποδίδει ιδιαίτερη σημασία, η Enterprise Greece, ο αρμόδιος εθνικός φορέας για την προώθηση των εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων, ανακοινώνει το σχέδιο του Προγράμματος που αφορά στη συμμετοχή της χώρας μας σε Διεθνείς Εκθέσεις του εξωτερικού το 2017.

 

Η Enterprise Greece, στο πλαίσιο της διαβούλευσης με τους αρμόδιους Φορείς για την εξωστρέφεια  του προγράμματος δράσης για το 2017, αναφορικά με τη διοργάνωση της Ελληνικής συμμετοχής σε Διεθνείς Εκθέσεις του εξωτερικού, διαμόρφωσε το συνημμένο πρόγραμμα. Το σχέδιο αυτό βασίζεται στην επεξεργασία των δεδομένων που έχει στη διάθεσή της για τις διεθνείς αγορές, στα αποτελέσματα των δράσεών της που υλοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και στις απόψεις φορέων, συνδέσμων και επιχειρήσεων, με τους οποίους διατηρεί μία μακρόχρονη συνεργασία. Επίσης, οι κατευθύνσεις και οι προτεραιότητες του αρμόδιου, για τις εξαγωγές, τις επενδύσεις και την εξωστρέφεια, Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης αποτέλεσαν έναν από τους βασικούς άξονες για τη σύνταξη του προγράμματος.

 

Το Σχέδιο του Προγράμματος Δράσης για τις Διεθνείς Εκθέσεις του 2017, τίθεται σε  δημόσια διαβούλευση, εκτιμάται ότι με τη συνδρομή όλων, Επιμελητηρίων, κλαδικών Συνδέσμων, φορέων εξωστρέφειας και επιχειρήσεων, θα αποτελέσει τη βάση ενός ολοκληρωμένου εθνικού προγράμματος που θα καλύπτει τις ανάγκες των επιχειρήσεων, προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των αγορών-στόχων. Δεδομένης της εμπειρίας και της ενασχόλησης των στελεχών σας στον τομέα της εξωστρέφειας, θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική την κατάθεση και των δικών σας απόψεων. Στο πλαίσιο αυτό και καθότι το Σχέδιο του Προγράμματος Δράσης για τις Διεθνείς Εκθέσεις του 2017 εισέρχεται σε φάση τελικής διαμόρφωσης, παρακαλούμε για τις προτάσεις σας.  

Τις προτάσεις σας μπορείτε να τις αποστέλλετε μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@enterprisegreece.gov.gr ή μέσω φαξ στο 210 3242079.

 

 


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή