Ενημέρωση   /   'Αρθρα-Δηλώσεις-Παρεμβάσεις   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Χαιρετισμός Προέδρου Ε.Β.Ε.Π., Βασίλη Κορκίδη στις «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2022» στον Πειραιά Πλατεία Αλεξάνδρας, 26/05/2022
27/05/2022 - ΠΗΓΗ: Ε.Β.Ε. ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Ημέρες Θάλασσας, ημέρες γιορτής, ημέρες αναγνώρισης, ημέρες σεβασμού, ημέρες πολιτισμού, ημέρες αθλητισμού, ημέρες περηφάνειας, ημέρες διασκέδασης, ημέρες τραγουδιού, ημέρες χαράς

 

 Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς δηλώνει αρωγό σε κάθε προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής του Πειραιά, να προωθήσει την εξωστρέφεια της πόλης. Στόχος δεν είναι μόνο η προσέλκυση επισκεπτών ή η ανάδειξη του Πειραιά σε μία μεγάλη, σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, αλλά μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις, η προσέγγιση του κοινού σε δράσεις που σχετίζονται με την «γαλάζια οικονομία», στο πλαίσιο της ανάπτυξης μιας γέφυρας συνεργασίας με τους φορείς και τους συλλόγους της πόλης μας, ιδιαίτερης προστιθέμενης αξίας.

 

 

Ο Πειραιάς αλλάζει πρόσωπο, μεγαλώνει και διεκδικεί νέα, πάντα, έργα πνοής για τους κατοίκους του. Οι αναπλάσεις, η αναζωογόνηση του πύργου του Πειραιά, αλλάζουν τα δεδομένα σε μία πόλη-λιμάνι, όπου κτυπά η καρδιά της ισχυρότερης ναυτιλίας. Της ναυτιλίας των Ελλήνων.

 

 

Οι «Ημέρες Θάλασσας», που θα φιλοξενήσουν και τη διημερίδα για τη «Γαλάζια Επιχειρηματικότητα στην Ευρώπη» το συνέδριο της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος blueAct,  αλλά και την παρουσίαση των νικητών των διαγωνισμών καινοτομίας, από τις 7 ευρωπαϊκές πόλεις-λιμάνια, εμπεριέχουν μία ευκαιρία. Μια ευκαιρία να γνωρίσουμε και τις πτυχές της «Ναυπηγικής Βιομηχανίας» που θα αναδείξουμε με ημερίδα.

 

Μια ευκαιρία για τις καινοτομίες. Γιατί η  καινοτομική προσέγγιση των «startup» επιχειρήσεων με την καλλιέργεια θετικού κλίματος από την πόλη θα φέρει αέρα ανανέωσης στο επιχειρηματικό τοπίο, αλλά και θα εδραιώσει τον Πειραιά ως πόλη που προωθεί την εργασία και τις «soft skills» δεξιότητες. Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία και στη φετινή διοργάνωση, με τη διαβεβαίωση πως, το Ε.Β.Ε.Π. θα τη στηρίζει για όσο καιρό η πόλη και το λιμάνι καρπώνονται τα οφέλη της.

 

 

 


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή