Ενημέρωση   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Χαιρετισμός Προέδρου Ε.Β.Ε.Π., κου Βασίλη Κορκίδη στην «Παρουσίαση - Απολογισμός της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ/ΒΑΑ) του Δήμου Πειραιά, για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020»
07/04/2023 - ΠΗΓΗ: Ε.Β.Ε. ΠΕΙΡΑΙΩΣ

03 Απριλίου 2023

Στην λαϊκή σοφία λένε ότι «κανείς δεν ξέρει καλύτερα το σπίτι του, εκτός από αυτόν που μένει μέσα». Και όλοι εμείς ζούμε δρούμε και επιδρούμε κοινωνικά, επιχειρηματικά σε μια πόλη με μακραίωνη ιστορία, ναυτική ιστορία, σε μια πόλη που φιλοξενεί το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Η αξιοποίηση λοιπόν των όποιων εργαλείων που θα οδηγήσουν στη βελτίωση εκείνων των παραμέτρων που θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη της πόλης και θα αναδείξουν τη δυναμική της στον επιχειρηματικό και κοινωνικό ιστό είναι εκ των ων ουκ άνευ. Και μάλιστα σε μία περίοδο όπου ζητούμενο είναι η ταυτόχρονη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Εδώ, κάνοντας «αναγωγή» στην λαϊκή σοφία θα λέγαμε ότι ο Δήμος Πειραιά, συνεπικουρούμενος από τους οικονομικούς φορείς, που δεν είναι άλλοι από την Επιμελητηριακή κοινότητα, γνωρίζει τα πλαίσια για να μετουσιώσει το όποιο αναπτυξιακό πρόγραμμα, που θα αφορά σε πολλούς τομείς που αγγίζουν την καθημερινότητα των πολιτών που κατοικούν ή εργάζονται στον Πειραιά, σε πράξη.

Βασική παράμετρος επιτυχίας ενός τέτοιου στρατηγικού προγράμματος, με έργα και δράσεις που έχουν να κάνουν με την καθαριότητα και το περιβάλλον, με την επιχειρηματικότητα, με την απασχόληση, με τον πολιτισμό, με τον τουρισμό, είναι να έχει εντάξει δράσεις από πολλούς τομείς πολιτικής, άρα και τα επιμέρους προγράμματα με ρεαλιστική στοχοθέτηση, που θα οδηγήσουν σε ένα συγκεκριμένο αναπτυξιακό αποτέλεσμα.

Ευχή όλων είναι ο Πειραιάς να αποκτήσει ένα θετικό αναπτυξιακό πρόσημο μέσα από την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση.

 

 


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή