Ενημέρωση   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Παρέμβαση Προέδρου Ε.Β.Ε.Π. προς Υπ. Οικονομικών για την ασφάλεια εισαγωγών στη χώρα μας οπωροκηπευτικών προϊόντων από χώρες της Κεντρικής Αμερικής
10/02/2023 - ΠΗΓΗ: Ε.Β.Ε. ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 President_F31705.png

 

 

 

Πειραιάς19 Ιανουαρίου 2023

Προς: Υπουργό Οικονομικών, κ. Χ. Σταϊκούρα

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

 

Σας διαβιβάζουμε επιστολή της επιχείρησης - μέλους μας «PLANETFRUITSΕ.Π.Ε.» που αφορά στην ασφάλεια εισαγωγών στη χώρα μας οπωροκηπευτικών προϊόντων, ιδίως μπανανών, από χώρες της Κεντρικής Αμερικής και κυριότερα από το Εκουαδόρ.

 

Στην εν λόγω επιστολή εκφράζεται, απόλυτα δικαιολογημένα κατά την άποψή μας, η εξαιρετική ανησυχία των ελλήνων εμπόρων-εισαγωγέων εμπορευμάτων από τις ανωτέρω αναφερόμενες χώρες, από τις οποίες, είναι γνωστό, πραγματοποιείται διακίνηση ναρκωτικών μέσω μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προς εξαγωγή.

 

Χαρακτηριστικό της προσωπικής και επαγγελματικής ταλαιπωρίας που υφίστανται οι εισαγωγείς μας αποτελεί και η μαρτυρία της ανωτέρω εταιρείας, η οποία, μετά από κατηγορία περί διακίνησης ναρκωτικών, τα οποία εντοπίστηκαν στο πλαίσιο σχετικής εισαγωγής, αθωώθηκε, με δικαστική απόφαση.

 

Λαμβάνοντας επίσης υπόψη ότι, καθ’ ομολογία, οι αρχές των ανωτέρω χωρών αδυνατούν να διασφαλίσουν την «καθαρότητα» των εξαγόμενων προϊόντων τους, και με πρωταρχικό στόχο την προστασία των έντιμων επιχειρηματιών και κατ’ επέκταση του εισαγωγικού εμπορίου της χώρας μας, παρακαλούμε όπως επιληφθείτε του θέματος, ώστε να πραγματοποιείται ενδελεχής έλεγχος όλων των εμπορευμάτων που εισάγονται από χώρες της Κεντρικής Αμερικής, από τους αρμόδιους φορείς και τις Ελεγκτικές Υπηρεσίες της χώρας μας.

Σε αναμονή της άμεσης παρέμβασής σας, ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

 

      Με εκτίμηση

     Ο Πρόεδρος

     Βασίλης Κορκίδης

 

 

 


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή