Ενημέρωση   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Παρέμβαση Ε.Β.Ε.Π. προς Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Δήμαρχο Πειραιά, Δήμαρχο Κερατσινίου Δραπετσώνας, Πρόεδρο Σ.Ε.Φ. ''Ανάπτυξη Θεματικού Πάρκου Καινοτομίας με αντικείμενο την «Πρόληψη και τη μείωση της διακινδύνευσης στην παιδική και εφηβική ηλικία (Safety Park)», (23/03/2022)
01/07/2022 - ΠΗΓΗ: Ε.Β.Ε. ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 President

 

 

 

 

 

 

Προς: Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά,
         Δήμαρχο Πειραιά,
         Δήμαρχο Κερατσινίου Δραπετσώνας,
         Πρόεδρο Σ.Ε.Φ.

Αγαπητή Πρόεδρε,Φίλη Χριστίνα,

 

Είναι γνωστό τόσο σε εσάς όσο και στους συμπολίτες μας το αμέριστο και συνεχές ενδιαφέρον τόσο το προσωπικό μου όσο και του Ε.Β.Ε.Π. ευρύτερα, για την προβολή και την υλοποίηση δράσεων που θα συνέβαλαν αποτελεσματικά στην ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης και της απασχόλησης, ως μέρος ενός ευρύτερου αναπτυξιακού οικοσυστήματος πέριξ του μητροπολιτικού λιμένα του Πειραιά. Προς τούτο συχνά και ιδίως όταν μας τίθενται ανάλογες ευκαιρίες προσπαθούμε να τις συσχετίσουμε με την περιοχή του Πειραιά.

Στο πλαίσιο αυτό, επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε ένα επενδυτικό σχέδιο με έντονο κοινωνικό χαρακτήρα στον πολύ κρίσιμο και επίκαιρο τομέα της κλιματικής αλλαγής και της πολιτικής προστασίας συνυφασμένο με το πεδίο της εκπαίδευσης των νέων ανθρώπων. Πρόκειται για μια πρόταση, η οποία κατατέθηκε στο Ε.Β.Ε.Π. και αφορά στην ανάπτυξη Θεματικού Πάρκου Καινοτομίας με αντικείμενο την «Πρόληψη και τη μείωση της διακινδύνευσης στην παιδική και εφηβική ηλικία (SafetyPark)».

Σύμφωνα με τις περιγραφές που καταχωρούνται για το επενδυτικό σχέδιο, τοSafetyPark είναι μια τεχνική υποδομή όπου αναπαρίστανται σε φυσική κλίμακα οι χώροι όπου μπορούν να προκληθούν κάθε λογής κίνδυνοι (φυσικοί, τεχνικοί, τεχνολογικοί, περιβαλλοντικοί, κλπ), στους οποίους (χώρους) παραδίδονται μαθήματα πρόληψης και μείωσης της διακινδύνευσης από το «θεματικό προσωπικό» που διαχειρίζεται τους κάθε λογής κινδύνους στην πραγματική ζωή πχ πυροσβέστες, ναυαγοσώστες, κλπ.

Πιο συγκεκριμένα, το Πάρκο Ασφαλείας αποτελεί, ως σύνολο, έναν ενιαίο «προσομοιωτή» πολλαπλών εφαρμογών ζωής και έκθεσης του ανθρώπου σε κάθε είδους φυσική, υλική και κοινωνική απειλή, ένας χώρος εκπαίδευσης και κατάρτισης με την διαδικασία της βιωματικής μάθησης («παίζω και μαθαίνω» ή «μαθαίνω παίζοντας»).

Αναλυτικές λεπτομέρειες της εφαρμογής καταγράφονται στην παρουσίαση που επισυνάπτεται.

Η αποστολή της πρότασης που επισυνάπτεται έχει ως υπόβαθρο τη σκέψη μας για την υλοποίησή της σε τμήμα της έκτασης του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, όπου ασκείτε δικαιώματα χρήσης, ιδιοκτησίας, εξουσίας, κλπ.

Μια τέτοια εξέλιξη συνιστά εκ της φύσεώς της μια κίνηση υψηλού κοινωνικού συμβολισμού και δίνει έναν συγκεκριμένο προσανατολισμό ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή του Σταδίου. Αν αυτό συμβεί, θα καταγραφεί ως περιοχή υψηλής προτεραιότητας σε επίπεδο χώρας και ΕΕ για την ανάπτυξη υποδομών ασφάλειας και προστασίας των νέων ανθρώπων και το Ε.Β.Ε.Π. θα έχει συμβάλλει αποτελεσματικά, καταγράφοντας στην ιστορία του θεσμού μια εξαιρετική πρωτοβουλία άμεσα συνδεδεμένη με τις σύγχρονες ανάγκες συμμόρφωσης στις απαιτήσεις και τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής.

Αν τα παραπάνω αποτελούν και δικές σας σκέψεις και απόψεις, θα είχαμε τη χαρά μαζί με τον Συντάκτη και Μελετητή της πρότασης κ. Μαν. Μπαλτά Δ/ντα Σύμβουλο Re.De-PlanAEConsultants, να σας επισκεφθούμε και να σας την παρουσιάσουμε αναλυτικά για τα επόμενα βήματα και αποφάσεις σας.

Εν αναμονή της πρόσκλησής σας.

 

 

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος

Βασίλης Κορκίδης

 

 

                

       

 

Συνημμένο: Παρουσίαση Πάρκου Εκπαιδευτκών Εφαρμογών Ασφάλειας & Προστασίας «SAFETY PARK»

 


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή