Ενημέρωση   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Παρέμβαση Ε.Β.Ε.Π. προς Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης & Τροφίμων ''Επίσπευση των διαδικασιών καταχώρησης των Ελληνικών εξαγωγικών εταιριών ελαιολάδου στο ειδικό μητρώο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας'' (03/02/2022)
29/06/2022 - ΠΗΓΗ: Ε.Β.Ε. ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 President

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η αγορά ελαιόλαδου στην Κίνα είναι πολλά υποσχόμενη για την ανάπτυξη εμπορικών δραστηριοτήτων από Ελληνικές εξαγωγικές εταιρίες ελαιόλαδου. Η ένταξη των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων στο ειδικό μητρώο, που καθιέρωσε η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, απαιτεί τόσο από τις τυποποιητικές, όσο και τις εξαγωγικές/εμπορικές επιχειρήσεις ελαιόλαδου να αποκτήσουν ειδικό πενταψήφιο κωδικό (EL-40-000) ώστε να μπορούν να επιχειρούν εξαγωγές στην κινεζική αγορά.

Αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες που η Γενική Διεύθυνση Τροφίμων του ΥπΑΑΤ καταβάλλει για την υποστήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων ελαιόλαδου, και σειρά άλλων τροφίμων, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, σε γνώση του οποίου περιήλθαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του ΣΕΒΙΤΕΛ, ζητά την παρέμβασή σας, για την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών καταχώρησής τους στο μητρώο που διατηρεί η Κίνα ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος φορτία που έχουν εξαχθεί ήδη ή βρίσκονται «καθ’οδόν» να αποκλειστούν από τις εκεί τελωνειακές αρχές.

Παρακαλούμε για την ενεργοποίηση της σχετικής ψηφιακής πλατφόρμας απόκτησης κωδικού.

 Με τιμή

 Ο Πρόεδρος

 Βασίλης Κορκίδης


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή