ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (Ι.Κ.Ε.)
12/11/2012 - ΠΗΓΗ: Ε.Β.Ε. ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 

 1. 

Υπεύθυνη Δήλωση - εξουσιοδότηση για τον ορισμό εκπροσώπου για εξουσιοδότηση τρίτου με γνήσιο υπογραφής από κάθε εταίρο ξεχωριστά (Υπόδειγμα 1), (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι)
ή
Ορισμός εξουσιοδοτημένου από τους ιδρυτές- Αντικλήτου (Υπόδειγμα 5), (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι), εάν στην Υπηρεσία Μιας Στάσης έχουν προσέλθει όλοι οι ιδρυτές, όπου δηλώνεται εγγράφως ένας εξ αυτών ως εκπρόσωπος (Συμπληρώνεται ακόμα και από τον μοναδικό εταίρο της Μονοπρόσωπης Ι.Κ.Ε., που θα προσέλθει ο ίδιος στην Υ.Μ.Σ., για να ορίσει τυπικά τον εαυτό του ως εκπρόσωπο).

 2.

Εντολή - Υπεύθυνη δήλωση των ιδρυτών ή του εκπροσώπου τους για την σύσταση προσωπικής εταιρίας προς την Υπηρεσία Μιας Στάσης για τη σύσταση της εταιρείας (Υπόδειγμα Α), (Κ1-1084/24-5-12).
 3. Καταστατικό Ι.Κ.Ε. σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή (πρωτότυπο αρχείο .doc).
 4.

Φωτοτυπικό αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας για έλληνες υπηκόους, ταυτότητας ή διαβατηρίου για υπηκόους κράτους μέλους της Ε.Ε, διαβατηρίου για υπηκόους κρατών εκτός Ε.Ε και άδεια διαμονής για άσκηση ανεξάρτητης οικονομικής δραστηριότητας.

 5.

Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του Ν.1599/86  των εταίρων ή του μοναδικού ιδρυτή ή του εκπροσώπου τους, για την διεύθυνση της εταιρείας ή θεωρημένο  μισθωτήριο ή υπομισθωτήριο ή παραχωρητήριο από την αρμόδια Δ.Ο.Υ ή Υπεύθυνη Δήλωση του εκμισθωτή για την δωρεάν παραχώρηση της χρήσης του ακινήτου και αντίγραφο τίτλου κυριότητας.

6.  Έντυπα ΔΟΥ Μ3, Μ6, Μ7, Μ8.
 

 ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΑΙΡΟΣ ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ.

7.
  • Ακριβές αντίγραφο καταστατικού σύστασης
  • Τροποποιημένο τελευταίο καταστατικo
  • Για τις ΕΠΕ χρειάζεται πρακτικό και για τις ΟΕ,ΕΕ υπεύθυνη δήλωση διαχειριστή/ών ότι η εταιρεία θα συμμετέχει στην υπό σύσταση εταιρεία.
  • Εφόσον ο εκπρόσωπος για την σύσταση της εταιρίας είναι πρόσωπο διαφορετικό από το νόμιμο εκπρόσωπο, χρειάζεται εξουσιοδοτηση που φέρει το γνήσιο της υπογραφής από το νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρίας.
   ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΑΙΡΟΣ ΑΕ.
8.
  • ΦΕΚ/ Ανακοίνωση ΓΕΜΗ σύστασης
  • ΦΕΚ /Ανακοίνωση ΓΕΜΗ τελευταίου Διοικητικού Συμβουλίου.
  • ΦΕΚ / Ανακοίνωση ΓΕΜΗ, από τα οποία προκύπτει η νόμιμη εκπροσώπηση.
  • Πρακτικό Διοικητικού Συμβουλίου για την συμμετοχή της ΑΕ στην υπό σύσταση εταιρεία.
   ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΑΙΡΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
9.
  •  Καταστατικό που φέρει σφραγίδα σύμφωνα με το άρθρο 4 της σύμβασης της Χάγης (apostille), επίσημα μεταφρασμένο από το Υπουργείο Εξωτερικών ή εφόσον η χώρα προέλευσης δεν έχει προσχωρήσει στην ανωτέρω σύμβαση, θεωρημένο από προξενική αρχή.
  • Επικυρωμένο αντίγραφο του εγγράφου πληρεξουσιότητας για το διορισμό νομίμου εκπροσώπου ή αντιπροσώπου του στην Ελλάδα με διαδικασία apostille.
  • Πιστοποιητικό αρμόδιας αρχής της χώρας έδρας του Νομικού Προσώπου για την ύπαρξη της Εταιρείας (Good standing), με διαδικασία apostille.

**Ειδικότερα, τα έγγραφα που εκδίδονται από δημόσιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν απαιτείται να λάβουν την επισημείωση της Χάγης προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στην Ελλάδα.

   
   

 


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή